Lumius to taky zabalil. Na část jeho zákazníků se však nevztahuje DPI

Datum 11.01.2022

Foto: Lumius

Energetická společnost ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku dnes oznámila ukončení dodávek elekřiny a plynu svým zákazníkům. Společnost Lumius se zaměřovala především na zákazníky z oblasti B2B. Na svém portálu je rovněž upozorňuje, že se na ně nevztahuje zahájení dodávek dodavatelem poslední instance, pokud spotřeba plynu za posledních 12 měsíců byla vyšší než 630 MWh. Takovíto zákazníci z řad firem si musí zajistit nového dodavatele zemního plynu bez zbytečného odkladu.

Firma ve svém prohlášení uvedla, že k tomuto rozhodnutí ji přinutila přetrvávající bezprecedentní situace na trzích s energiemi, která jí i přes veškeré úsilí neumožňuje dále poskytovat zákazníkům služby za podmínek, na něž byli po léta zvyklí. Ve své době firma ročně dodávala 2 TWh elektřiny a přes 3 TWh plynu, takže byť se počtem odběrných míst nejedná o příliš velkou firmu, tak dodávkami energií to byl už docela velký hráč na domácím trhu s energiemi.

Operátor trhu už na svém portálu oznámil, že v souladu s vyhláškou č. 408/2015 Sb. pozastavuje ve svém systému činnost společnosti Lumius, spol. s r.o., IČ 25911945, EAN 8591824018507, z důvodu pozbytí možnosti dodávat elektřinu, a to na základě oznámení této společnosti, které operátor trhu obdržel dne 11. 1. 2022 v 11:30 hodin. Společnost Lumius však není v úpadku ani v insolvenci. Zákazníky o ukončení dodávek informovala, její zákaznická linka je nadále k dispozici.

Společnost Lumius vznikla v roce 2002 jako ryze česká firma, kterou je stále. Uvádí, že byla aktivním účastníkem na většině významných obchodních míst Evropy a společně s řadou bilaterálních smluvních vztahů měla možnost velmi flexibilně pracovat s nákupním portfoliem elektřiny i plynu. Na svých webových stránkách mají jen dvě oficiální oznámení – jedno pro velkoodběratelé a druhé pro domácnosti.

René Pajurek

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Nějak jsem nepochopil, proč musíme poslouchat diktát nějaké cizácké energetické burzy, když elektřinu vyrábíme doma. Ať ji za burzovní ceny dávají němčourům, kteří jsou posedlí greendealem. Vidím v tom také výhody členství v EU, díky jíž nám sem mj lezou vrazi a násilníci.

Napsat komentář