Jak snadno automatizovat hotové bydlení? Tento byt jde příkladem

Datum 12.04.2023

Foto: Loxone

Některá řešení objevíme pozdě, a pak litujeme. Co takhle automatizace? Dají se plány ještě změnit a získat toto oblíbené řešení? V tomto bytě v Krakově se to podařilo – velmi jednoduše! Stačilo skoro hotový byt vybavit všestrannou bezdrátovou technologií.

Požadavek na inteligentní automatizaci bytu přišel až ve velmi pokročilé fázi prací. Majitele přesvědčila jednoduchost ovládání a všestrannost systému. Některé místnosti již byly i vymalované, takže nepřicházelo v úvahu sekání do zdí a nová kabeláž. A tak padla volba na bezdrátové řešení – technologii Loxone Air. Každý prvek Loxone připojený ke stálému zdroji napájení funguje jako zesilovač signálu. Ani v nejvzdálenějším koutě bytu tak není problém s připojením. Systém hravě splnil požadavky na funkce a jeho komponenty skvěle zapadly do designu interiéru. S bezdrátovou instalací nebylo potřeba dělat žádné ústupky.

Foto: Loxone

Chytré osvětlení i jeho ovládání

Systém ve spojení se stmívatelným osvětlením umožnil majiteli vytvářet světelné nálady pro nejrůznější příležitosti. Scéna „Kino“ zapne tlumené osvětlení, spustí rolety, zapne projektor a Hi-Fi systém. U vchodu do bytu se osvětlení spouští automaticky v závislosti na jasu přirozeného světla v chodbě. Vše se děje automaticky. Pokud chce uživatel něco změnit, stačí jedno kliknutí na tlačítko, případně lze použít aplikaci.

Foto: Loxone

Tlačítko Touch Pure dokonale zapadá do designu interiéru a umožňuje rychlé ovládání technologií. Jedno inteligentní tlačítko nahradí až pět běžných vypínačů, ušetří místo na stěně a je mnohem elegantnější. Navíc v sobě ukrývá i čidlo teploty a vlhkosti, nahrazuje tak termostat a měřením hodnot umožňuje automatickou ventilaci.

Spolupráce klimatizace a automaticky regulovaných, bezdrátových hlavic na radiátorech zajišťuje, že je v každé místnosti vždy optimální teplota přizpůsobená přáním obyvatel. To umožňuje další úspory bez omezení komfortu. Vytápění má na starosti plynový kotel a jeho inteligentním řízením lze dosáhnout až 30% úspory!

Foto: Loxone

Stejný systém vyřešil i přístup

Kódová klávesnice umožňuje přístup pomocí kódu nebo klíčenky NFC. Uživatel má plnou kontrolu nad přístupovými právy v aplikaci Loxone. S přístupovým systémem je propojen alarm spolupracující se senzory přítomnosti. Právě senzory přítomnosti jsou základním kamenem automatizace bytu.

David Nebor

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář