Na pardubické Technology Days zavítaly stovky návštěvníků se zájmem o průmyslové roboty a moderní technologie

Datum 28.06.2023

Foto: Stäubli

Začátkem června se v Ideonu konala třídenní výstava spojená s konferencí zaměřená na budoucnost robotiky a automatizační technologie. Na přednášky odborníků i expozice 19 firem, které jsou leadery ve svém oboru, se přišlo podívat více jak 600 zájemců primárně z řad odborné veřejnosti a průmyslu.

Foto: Stäubli

Pořadatelská firma Stäubli na výstavě představila moderní robotické buňky, které jsou a budou pro průmysl 4.0 nepostradatelným prvkem. S cílem předvídat potřeby průmyslu vznikla v této švýcarské firmě jedinečná řada průmyslových robotů, které poskytují mnoho výhod jako jsou kompaktní rozměry, široký pracovní prostor, vysoká rychlost, přesnost, schopnost odolávat všem typům prostředí a především flexibilitu, díky níž se mohou přizpůsobit nejrůznějším úkolům. Robotická ramena jsou navržena tak, aby efektivně pracovala prakticky v jakýchkoliv podmínkách – od nejnepříznivějších prostředí až po nejpřísnější čisté prostory – a to s jediným cílem, kterým je maximální výkon. Uprostřed výstavního sálu také po celou dobu akce jezdilo autonomně řízené vozidlo Stäubli WFT, které uveze až 5 tun a má tak velký potenciál pro logistiku a skladové hospodářství. 

Foto: Stäubli

Spolu se Stäubli se na akci představilo dalších 18 partnerských firem, největší expozice připravily firmy Beckhoff, SANEZOO a PILZ. Firma Beckhoff na akci ukázala své nejmodernější systémy pro flexibilní výrobní linky, SANEZOO demonstrovalo svá řešení pro pick-and-place a navádění robotů a PILZ potvrdil, že patří mezi špičku oboru v oblasti bezpečnosti robotizace. 

Foto: Stäubli

V průběhu výstavy bylo poznat, že podobná odborná setkání jsou vítaná a mají smysl a proto se určitě bude konat další pokračování Technology Days, pravděpodobně napřesrok.

Kristýna Kopecká

O společnosti Stäubli
Stäubli nabízí inovativní mechatronická řešení ve svých čtyřech divizích: Electrical Connectors, Fluid Connectors, Robotics a Textile. Společnost Stäubli byla založena v roce 1892 a dnes je mezinárodní korporací se sídlem ve švýcarském Pfäffikonu a více než 5700 zaměstnanci po celém světě. Stäubli působí ve 29 zemích prostřednictvím výrobních, obchodních a servisních poboček, včetně sítě obchodních zástupců v 50 zemích. 
Pardubická pobočka firmy je centrálou pro střední a východní Evropu se zodpovědností za Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko a další země jihovýchodní Evropy. Najdete zde kompletní administrativní zázemí, školicí centrum s několika roboty, technickou podporu pro všechny divize, lokální sklad a dílnu pro opravy robotů i systémů pro automatickou výměnu nástrojů.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář