Nový 3D popisovací laser s velmi krátkým pulzem na MSV

Datum 20.09.2023

Foto: Panasonic

Společnost Panasonic Industry přináší pro letošní průmyslový podzim unikátní novinku – 3Dvláknový laserový popisovací systém s velmi krátkým pulzem a vestavěnou kamerou. LP-ZV přináší několik benefitů pro kontrastní popis komplexních tvarů kovových i plastových výrobků.

Nový popisovací laserový vláknový systém LP-ZV si ponechává dobré, praxí odzkoušené funkce předchozích modelů a přináší několik nových funkcí a vlastností. Jedna z nich je možnost využít velmi krátkého pulsu až 1 ns. Jak uvádí Radoslav Hegar (Panasonic Industry): „Takto krátký puls eliminuje nepříznivé vedlejší tepelné účinky laserového paprsku na povrchu výrobku a umožňuje dosáhnout velmi kontrastního popisu při zachování vysoké rychlosti. Díky tomu je strojová čitelnost výrazně lepší.“

Nedílnou součástí je software Laser Marker NAVI Smart pro tvorbu popisovacích programů. Mimochodem laserový systém má paměť na 10000 programů. NAVI Smart umožňuje na počítači nebo tabletu snadno na výrobek umístit např. logo, 2D kód nebo alfanumerické znaky. A to jak na rovné povrchy, tak s pomocí 3D rozšíření i na komplexní tvary výrobků.

Možnost uplatnění nového laseru Panasonic LP-ZV je široká a největší oblibu získá v náročných provozech 24/7. Kromě důrazu na spolehlivost, excelentní rozlišení popisu a snížení spotřeby, byl tento systém vyvíjen již v souladu s environmentální výzvou „Panasonic GREEN IMPACT“. Ta obnáší veřejný závazek snižování vlivu na životní prostředí s hlavním cílem modifikovat veškerou výrobu tak, aby všechny továrny Panasonic byly od roku 2030 CO2 neutrální.

Nezapomeňte navštívit stánek Panasonic (G1-45) na MSV 2023 … Panasonic LP-ZV zde bude mít svou evropskou premiéru.

Luděk Barták

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář