wheel.me využívá systém Siemens Xcelerator as a Service pro budoucnost autonomní robotiky v továrnách

Datum 21.12.2023

Start-up pro autonomní automatizaci továren, wheel.me, si vybral řešení Siemens Xcelerator ve formě služby, aby pomohl s vývojem nové generace Genius 2 – autonomního systému, který dokáže proměnit téměř jakýkoli objekt v autonomního mobilního robota. Foto: wheel.me

Společnost Siemens Digital Industries Software minulý týden oznámila, že start-up wheel.me, který se zabývá autonomní automatizací továren, si vybral portfolio průmyslového softwaru Siemens Xcelerator as a Service, aby pomohl s vývojem své nové generace Genius 2, autonomního mobilního systému. Systém od wheel.me umožňuje zákazníkům optimalizovat vnitropodnikové operace efektivní přepravou zboží v tovární hale bez zásahu člověka a dokáže s minimálním úsilím přeměnit jakýkoliv objekt na autonomního mobilního robota – bez nutnosti měnit jeho design nebo tvar.

Systém Genius 2, který byl navržen a zkonstruován v sídle společnosti v Oslu s využitím systému Siemens Xcelerator as a Service, byl vyvinut tak, aby pracoval společně s lidmi, zbavoval je opakujících se úkolů a zvyšoval produktivitu. Genius 2 se skládá ze sady čtyř autonomních kol, z nichž jedno funguje jako centrální mozek, a spolupracuje s technologií navigace uvnitř budov a datovou analýzou společnosti wheel.me a je přizpůsobitelný různým typům nákladů a velikostem – díky pokročilé technologii senzorů disponuje schopností detekce překážek a dynamického plánování trasy. Doprovodný software umožňuje přizpůsobit procesní toky a centralizované řízení, což umožňuje efektivní navigaci a úspěšnou přepravu po výrobních zařízeních zákazníka.

V roce 2023 si společnost wheel.me uvědomila, že potřebuje přejít od stávajícího souboru nástrojů od různých dodavatelů a základních řešení ke správě jednotné platformy, která by zahrnovala nejen mechanický návrh, ale také spojovala její tým a data s robustními funkcemi pro správu životního cyklu. Jak vysvětluje Casper Rødsrud, vedoucí oddělení mechanické konstrukce ve společnosti wheel.me: “Uvědomili jsme si, že používání softwaru od mnoha různých dodavatelů zpomaluje vývoj, a proto jsme se rozhodli hledat integrovaná řešení a dodavatele, od kterého bychom mohli získat vše v jednom.”

S podporou lokálního obchodního partnera, společnosti Clevr, si wheel.me pro produktové navrhování vybrala soubor Mechanical Design od společnosti Siemens (interoperabilní soubor softwaru NX™ a softwaru Solid Edge® společnosti Siemens) spolu s osvědčeným PLM (Product Lifecycle Management) softwarem Teamcenter®. To umožňuje týmu flexibilně přepínat mezi zvolenými návrhovými nástroji v řízeném, centralizovaném a datově spravovaném prostředí. Jak vysvětluje Rødsrud: “Možnost získat přístup k NX i Solid Edge nám dává potřebnou flexibilitu, abychom si mohli vybrat nástroj, který nejlépe vyhovuje potřebám projektu. Právě flexibilita je klíčová a pro náš tým je také důležité vědět, že můžeme tvořit rychlé koncepční návrhy v Solid Edge a pak přejít do NX při detailním návrhu, stejně jako provádět všechny potřebné simulace.”

“Jsme přesvědčeni, že startupy jsou hybnou silou inovací v celém spektru návrhového a výrobního průmyslu. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společností wheel.me, která zkoumá potenciál autonomní robotiky v továrnách a ve skladech,” řekl Mats Friberg, viceprezident a výkonný ředitel divize Nordic Operation společnosti Siemens Digital Industries Software. “Je to další skvělý příklad toho, jak portfolio Siemens Xcelerator přináší průkopnickým společnostem všech velikostí prvotřídní konstrukční a inženýrské funkčnosti v řízeném a bezpečném prostředí správy životního cyklu, které jim pomáhají skutečně inovovat a tvořit budoucnost.”

Tým společnosti wheel.me předpokládá, že růst, který společnost zažívá, pravděpodobně v dohledné době nepoleví, takže škálovatelnost procesů a infrastruktury je nyní i v budoucnu velmi důležitá. “Poptávka neustále roste a my chceme růst s ní,” uzavírá Rødsrud, “rosteme globálně, zejména v Evropě a USA, a těšíme se na to, co přinese budoucnost.” Společnost wheel.me toto tempo přijímá, ale také ví, že musí zajistit, aby byl růst udržitelný a aby byly její zdroje využívány rozumně. Siemens Xcelerator jako služba je sadou nástrojů, kterou si vybrala, když se svými zákazníky spolupracuje na budoucnosti autonomní automatizace továren.

Siemens

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář