Průhledná televize od LG vzbudila na CES 2024 zájem veřejnosti

Datum 21.01.2024

Foto: LG

Displeje jihokorejských technologických gigantů LG a Samsung, které se minulý týden předvedly na veletrhu CES v Las Vegas, ukazují na budoucnost průhledných televizorů. Obě elektronické společnosti se vydaly různými cestami k průhlednosti. Společnost LG používá technologii OLED (organické světelné diody), kdežto Samsung používá mikrodiodové diody, které jsou vyrobeny z neorganických sloučenin a stejně jako OLED nevyžadují k dosažení ohromujícího obrazu vestavěné podsvícení.

V druhé polovině letošního roku by se měl na trhu objevit 77palcový displej LG Signature OLED T, který zobrazuje jak v průhledném tak i neprůhledném režimu. Proto si zřejmě vysloužil ocenění, když získal pět cen CES 2024 Innovation Awards, včetně prestižního ocenění Best of Innovation. V průhledném režimu může zobrazovat umělecká díla, videa a data, jako jsou zprávy a počasí, a zároveň umožňuje vidět skrz něj do zbytku místnosti. Když chcete sledovat televizi nebo film, displej nasadí kontrastní obrazovku, takže uvidíte pouze dění na obrazovce.

Průhledný televizor LG je poháněný procesorem (Alpha) 11 AI. Ten slibuje o 70 % vyšší grafický výkon a o 30 % vyšší rychlost zpracování ve srovnání s předchozími modely. LG jej dodává s krabičkou pro bezdrátové nastavení pro bezproblémové sledování třeba Netflixu. Televizor LG OLED T nově definuje možnosti v televizním průmyslu a poskytuje zákazníkům větší svobodu při vytváření jejich obytných prostor.

Petr Dvořák
zdroj: LG
, Cool Material

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář