V dubnu startuje největší akce pro studenty elektrotechnických oborů v ČR

Datum 01.04.2024

Studentské Informační dny Schrack technik. Foto: Schrack

630 studentů, 47 škol, ČTYŘI města, TŘI odborné přednášky, TŘI praktické úkoly, bonusový úkol a dobrovolný úkol. To jsou Studentské infomační dny Schrack Technik. 

Čtvrtým rokem se snažíme šířit povědomí o naší firmě nejen mezi učiteli, ale také mezi studenty středních škol s elektro zaměřením. „V elektrotechnickém odvětví působíme na českém trhu přes 30 let. Pokles zájmu o technické školy a nedostatek technicky vzdělaných lidí ovlivňuje nejen naši firmu. Proto jsme se před čtyřmi lety rozhodli, že je budeme podporovat prostřednictvím různých projektů,“ dodal Marek Zacios, ředitel firmy. 

Za čtyři roky jsme vybudovali tři odborné učebny, pomohli jsme šesti studentům s odbornými maturitními pracemi, zúčastnili se několika kariérních dnů a workshopů. Darovali jsme desítkám škol materiálové vybavení do výuky a v neposlední řadě jsme proškolili stovky studentů v rámci Studentských Informačních dnů. 

…a právě tato akce letos dostala nový kabát. Vzhledem k velkému zájmu elektro škol jsme si mohli dovolit stanovit limit počtu studentů z každé školy. „Domnívám se, že zájem je tak velký díky naší praktické části programu. Jsme schopni zorganizovat akci až pro 160 studentů. Pracují na třech úkolech současně, a to v týmech po desíti. Pokud někdo z týmu nespolupracuje, tak nemají šanci uspět,“ míní Pavel Chroust, obchodní ředitel firmy. 

Na vlastní kůži si všichni studenti vyzkouší, jednak zručnost, tak vědomosti ze školy a k tomu nové poznatky z odborných přednášek. Ti nejlepší získají hodnotné ceny. Program startuje už 4. dubna v Praze, následuje v Hradci Králové, potom v Brně, a nakonec se představíme 18. dubna v Ostravě. 

Eva Pernicová

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář