Opracování elektroizolačních materiálů, plastů a neželezných kovů

Datum 26.03.2016

Firma LABARA s.r.o. byla založena v roce 1995. Hlavní činností byl nákup a prodej vrstvených elektroizolačních materiálů. Postupným rozvojem a zájmem zákazníků naše společnost rozšiřovala sortiment o kompletní dodávky pro elektrotechnický průmysl (flexibilní izolace, vodiče pro vinutí, elektroinstalační kabely, teplotní čidla a mnohé další).

Již v roce 1998 začala nabízet i opracování elektroizolačních materiálů, plastů a neželezných kovů na CNC strojích – aktuální strojový park čítá cca 30 CNC strojů (vertikální frézovací centra 3-osé, 5-osé; dvou-paletová frézovací centra; soustružnická automatová centra). V minulém roce rozšířila strojový park o vodní paprsek.

Nabízí dodávky řezaných dílců, lakování dílců, lepení, tepelné tvarování plastů. Také provádí následnou montáž elektrotechnických komponentů dle požadavků zákazníků.

Kvalita výroby je garantována certifikovaným systémem ISO 9001:2001. Výrobky mají UL Repackaged Recognized Components Mark.

Obchodní aktivity firmy jsou celosvětové – spolupracuje s východními i západními trhy. Silnou pozici si firma drží ve střední Evropě. Společnost mnoho let spolupracuje se zákazníky z Ruské federace a na podporu těchto aktivit se rozhodla založit v roce 2012 v Jekatěrinburgu dceřinou společnost LABARA-RUS. Hlavní činností této společnosti je dělení a opracování elektrotechnických materiálů. LABARA-RUS využívá vlastní technologii (know-how) na výrobu sklolaminátových trubek. V současnosti plně využívá na tento program kapacity 3 strojů a další stroje jsou objednány. Tato produkce je určena pro zákazníky v elektrotechnickém průmyslu. LABARA-RUS dodává nejen zákazníkům v Rusku, ale i v dalších postsovětských státech. Jsou to především výrobci transformátorů, elektrických zařízení, motorů a generátorů, tlumivek, reaktorů, výrobci dopravní techniky (vlaky, tramvaje, trolejbusy aj.).

Pro další rozvoj společnosti a upevnění postavení na ruském trhu byl koupen elektrotechnický závod BIZ – Bobrovský izolační závod, který se nachází cca 30 km od Jekatěrinburgu. Ve výrobním programu BIZ jsou nyní elektrotechnické izolační materiály, desky, trubky, tyče a profily na bázi sklolaminátu, papíru, bavlny nebo plastů, pultrudované sklolaminátové profily a izolátory.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář