První Tesla Supercharger v České republice už příští pátek

Datum 14.06.2016

Už příští pátek 24. června ve 12.30 se u nás otevře čerpací stanice 21. století. Benzina sousedící s dálnicí D1 u sjezdu na Humpolec-Vystrkov má pro fanoušky alternativních pohonů naprosto zásadní význam. Byla jedním z prvních míst, kde se dalo pohodlně doplnit CNG (stlačený zemní plyn) pomocí moderní “pistole” a nabídla plnohodnotné zázemí, o kterém si do té doby řidiči CNG aut mohli nechat tak akorát zdát.

Nyní se však všechno posouvá ještě o několik úrovní výše. Na stejném místě roste první Tesla Supercharger v České republice. Na Slovensku již Supercharger dodává energii majitelům vozu Tesla na silnici mezi Banskou Bystricou a Zvolenem u hotelu Kaskady. Na své si však přijdou také ostatní elektromobily podporující všechny možné dobíjecí standardy (DC CHAdeMO, DC Combo2, AC Mennekes).

Dva 630kVA transformátory budou krmit nabíjecí stanice dle následujícího schématu:

Za celým počinem stojí stejně jako v případě  plničky společnost E.ON, která je provozovatelem. Podle slov představitelů E.ONu bude veškerá energie proudící do elektromobilů bude zelená, což se ovšem odrazí i v ceně. Každá kWh by měla vyjít (tedy alespoň pro platící) na 6 – 7,5 Kč, což je ale pořád výrazně levnější, než náklady na pohonné hmoty pro automobily se spalovacím motorem.

Slavnostní otevření je plánováno již na příští pátek 24. června

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář