Švýcaři investují do pokročilých vlakových technologií více než 100 milionů USD

Datum 27.09.2018

Trakční technologie zvýší energetickou efektivnost železničních dopravců v Evropě a ve Spojených státech. ABB oznámila získání nových zakázek již před veletrhem InnoTrans, který se minulý týden konal v Berlíně. Od švýcarského výrobce vlaků Stadler získala zakázky v hodnotě více než 100 milionů USD. V rámci těchto zakázek ABB dodá nejmodernější trakční zařízení pro více než 160 vlaků, které zajišťují dopravu na regionálních i dálkových linkách v Evropě a ve Spojených státech.

Trakční technologie ABB, které slouží k pohonu elektrických vlaků, jsou lehčí a kompaktnější než jiné systémy na trhu. Tyto technologie převádějí elektrickou energii z trolejového elektrického vedení na napětí a frekvenci pro napájení trakčních motorů. Vlaky jsou díky nim energeticky efektivnější, mají vyšší provozní výkon, mohou být prostornější a cestujícím poskytují vyšší komfort.

Železniční řešení ABB, která jsou předmětem zmíněných zakázek, se vystavovaly na předním světovém veletrhu dopravních technologií InnoTrans, který se konal od 18. do 21. září v Berlíně. Trakční měniče využívají patentovanou vícevrstvou topologii ABB a obsahují nejmodernější polovodičové technologie, které umožňují nízkou hmotnost konstrukčních dílů a maximální energetickou efektivnost hnacího ústrojí.

„Díky našemu dlouhodobému partnerství s ABB jsou naše vlaky vybavené nejmodernějším a vysoce spolehlivým trakčním zařízením, včetně trakčních transformátorů a měničů, palubních napájecích systémů a nabíječek akumulátorů,“ uvedl Thomas Ahlburg, generální ředitel skupiny Stadler. „Trakční zařízení slouží k pohonu více než 3000 vozidel Stadler, od tramvají až po lokomotivy. Společně jsme dosáhli toho, že železniční doprava je efektivnější a přívětivější pro cestující i pro životní prostředí.“

„Nejnovější trakční technologie ABB pomáhá provozovatelům železniční dopravy dosáhnout významných energetických úspor a zvýšit její udržitelnost,“ uvedl Sami Atiya, prezident divize ABB Robotika a pohony. „Naše pevné partnerství se společností Stadler a úspěšné začlenění nových technologií do moderních vlaků zlepšuje služby železniční dopravy v Evropě i ve Spojených státech. To znamená, že vlaky mohou být energeticky efektivnější a zároveň mohou dopravovat více cestujících.“

Nové zakázky byly zaúčtovány ve třetím čtvrtletí roku 2018 a potvrzují dlouhodobé partnerství mezi společnostmi ABB a Stadler, jehož cílem je celosvětově prosazovat moderní vlaky s trakční technologií.

ABB již více než 100 let dodává inovativní a energeticky efektivní technologie pro železniční dopravu a vyrábí a zajišťuje servis pro všechny součásti a subsystémy železniční infrastruktury a kolejových vozidel v městských, meziměstských a vysokorychlostních sítích. ABB poskytuje servisní podporu po dobu celého životního cyklu, včetně údržby a retrofitů pro celosvětovou instalovanou základnu.

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner Formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář