Srpen znovu posunul maxima. K přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně přijelo o prázdninách přes 60 tisíc lidí, o třetinu více než vloni

Datum 13.09.2020

foto: ČEZ

Invaze zájemců o energetiku do Infocenter Skupiny ČEZ pokračovala i v druhém prázdninovém měsíci. Jedním z tahounů návštěvnosti bylo magické oko Jeseníků – přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, kam v srpnu přijelo poznat principy ukládání energie 31 223 milovníků technické turistiky. Celkový součet účastníků prázdninových exkurzí překročil metu 60 tisíc, což je téměř o třetinu více než před rokem. Do všech infocenter ČEZ v České republice dorazilo za atraktivním prožitím prázdninových dní téměř 110 tisíc lidí.

Samozřejmostí bylo striktní dodržování bezpečnostních pravidel, která platí na infocentrech i nadále. Návštěvníci mají k dispozici desinfekci rukou po vstupu do infocentra, musejí udržovat rozestupy a respektovat pokyny průvodce. ČEZ vybavil všechny průvodce rouškami, rukavicemi a desinfekčními ubrousky na otírání exponátů a klik mezi prohlídkami. Ve zvýšené frekvenci probíhá také desinfekce mobiliáře a kontrola dodržování hygienických postupů v rámci úklidu Infocenter.

Dlouhé stráně, největší přečerpávací elektrárna České republiky, znovuotevřená začátkem června, hlásí další návštěvnické maximum. Červencový absolutní měsíční rekord 29 272 lidí byl totiž o měsíc později ještě o dalších 1951 návštěvníků překonán.

„Opět se potvrdilo, že lidé letos mnohem častěji trávili svou dovolenou v České republice. Dalším tahákem byla na začátku srpna spuštěná a stále probíhající kampaň Krajinou Skupiny ČEZ, která láká rodiny s dětmi do lokalit elektráren a Infocenter na soutěže o zajímavé ceny. Plyšáky oblíbených energetických postaviček Watíka či Joulinky si ze všech našich infocenter odneslo domů více než tisíc malých fanoušků energetiky,“ ohlíží se za nedávno skončenými prázdninami vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Soutěž pokračuje i nadále. Pro získání odměn přitom stačí navštívit alespoň dvě expozice. Od července navíc probíhá celá exkurze ve standardním rozsahu, a lidé tak opět mohou navštívit i podzemní prostory včetně unikátní strojovny umístěné 160 metrů pod zemí.

„Prioritou samozřejmě i nadále zůstává bezpečnost výroby a dodávek elektřiny a zdraví našich zaměstnanců,“ dodává ke stále aktuálnímu tématu Kateřina Bartůšková.

Vedle Dlouhých strání se o prázdninách zvýšené přízni fanoušků energetiky těšila i desítka dalších Infocenter ČEZ po celé České republice. Za poznáním tajů a zákulisí výroby do nich přijelo celkem 110 099 lidí. Celkové roční maximum sice letos kvůli pandemickým omezením nebude pokořeno, ale prázdninový historický rekord už letopočtu 2020 nikdo nevezme.

Za celý loňský rok na Dlouhé stráně dorazilo téměř 94 tisíc návštěvníků, do všech lokalit ČEZ v ČR pak 244 365 zájemců o energetiku.

Infocentra Skupiny ČEZ byla z důvodu zajištění bezpečnosti elektrárenských provozů a zdraví zaměstnanců i návštěvníků uzavřena od března do června.

 

Více informací pro zájemce 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář