Nové GSM routery nejen pro průmysl

Datum 25.08.2023

GSM router NR600 umí i síť 5G. Foto: Papouch

V nabídce Papouch store se objevily nové GSM routery od značky NavigateWorx, které mají zajímavé vlastnosti. Typů není mnoho, jsou rozděleny ve třech řadách a pokryjí všechny běžné potřeby komunikace zařízení přes GSM síť

GSM routery jsou určeny pro průmyslové použití, přesto nemají vysokou cenu.

Čím se odlišuje průmyslový GSM router od GSM modemu

Na vysvětlení by možná stačilo jedno slovo: „Nepadá“.  GSM routery se od běžných modemů ale odlišují i řadou dalších vlastností: Vytvářejí samostatnou sít LAN, případně WiFi, do které lze připojit průmyslová a IIoT zařízení. Některé routery obsahují i další průmyslové sběrnice, takže odpadá nutnost různých převodníků. Důraz je kladen také na zabezpečen a spolehlivost.

NavigateWorx řady 300

Základní člen řada routerů NavigateWorx má označení NR300. Jeho cena je nízká, přesto má všechny vlastnosti, které má dobrý router mít. Umožní použít dvě SIM karty a kromě portu LAN komunikuje i po linkách RS232 a RS485. Připojí se do sítí 2G, 3G a 4G (LTE). Samozřejmostí je dobré zabezpečení, router umí VPN s šifrováním L2, L3 a Open VPN. Napájení může být 9 až 36V DC. 

GSM router NR300 má vše potřebné a není drahý. Foto: Papouch

NavigateWorx řady 500

Řada 500 osahuje navíc rozhraní WiFi a může mít i GPS. Rozšířen je počet potů LAN a přímo lze využít i 2 digitální vstupy a výstupy. Napájení může být v rozsahu 9 až 48V DC. 

GSM router NR500 je univerzálně použitelný. Foto: Papouch

NavigateWorx řady 600

GSM router NavigateWorx NR600-P5G se umí připojit i do sítě 5G. Samozřejmostí jsou opět dvě SIM karty pro standardní a záložní síť, ale navíc lze použít jeden port LAN v módu Ethernet WAN pro pevné připojení, selže-li mobilní připojení. Více antén pro GSM a WiFi zajistí lepší pokrytí. 

Konfigurace všech typů je možná přes webové rozhraní, nebo centrálně softwarem pro správu routerů. Některé parametry lze konfigurovat i pomocí SMS.

GSM router NR600 umí i síť 5G. Foto: Papouch

Příklady použití

GSM routery vyřeší problém tam, kde chybí připojení objektu, průmyslového zařízení nebo stroje do internetu a je třeba přenášet M2M data. Může to být například měření hodnot v FV elektrárně, monitorování vodárny či přečerpávací stanice, nebo monitorování strojů v situacích, kdy uživatel nedovolí připojení do firemní sítě LAN.

GSM routery NavigateWorx je možné zapůjčit k vyzkoušení a technici společnosti Papouch s.r.o. jsou připraveni poradit s jejich aplikací. 

Papouch

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář