Video: Moderní sklad v Bratislavě automatizoval vyřizování objednávek i technologie

Datum 12.09.2023

Foto: Loxone

Bratislavský sklad, jako první na Slovensku, uvedl do provozu Autostore – inovativní modulární robotický systém, který má revolučně zrychlit a zefektivnit vyřizování objednávek. Díky integraci systému automatizace Loxone s moderními prvky skladu očekává investor zvýšení produktivity zaměstnanců a snížení energetických nákladů.

Jaké výhody přináší inteligentní sklad?

Počet automatizovaných a chytrých skladů na Slovensku stále roste. Stoupající nároky zákazníků na rychlost a kvalitu doručení ovlivňují používání různých automatizačních systémů ve skladových prostorech. Tato automatizace umožňuje firmám udržet tempo a plnit očekávání svých zákazníků.

Sklad o rozloze 1750 m² nyní disponuje plně autonomním osvětlením, což přináší zaměstnancům výjimečné pracovní podmínky. Kvalitní světelné zdroje s věrným podáním barev a sofistikovanou optikou minimalizují riziko oslnění. Tímto způsobem se zlepšuje komfort zaměstnanců a snižují se negativní vlivy na jejich produktivitu. Během dne zajišťují světlíky dostatečné množství přirozeného světla, což přispívá k úspoře energie. V budoucnu se plánuje postupné začlenění dalších technologií do systému Loxone, včetně vytápění, chlazení a fotovoltaických panelů.

Senzor přítomnosti pomáhá řídit osvětlení podle aktuálních potřeb skladu a pracovníků. Foto: Loxone

Inteligentní elektroinstalaci pro tento projekt zajišťuje společnost The Light, která se specializuje na náročné klientské projekty a soustředí se na maximalizaci komfortu a využití prostoru při co nejnižší spotřebě energie.

„U světelného komfortu jsme dbali na efektivní využití elektřiny. Proto jsme zvolili systém Loxone, který je pro velké projekty jako stvořený. Správným rozložením senzorů jsme dosáhli přesného sběru dat, co se v daných zónách děje. Loxone pak vyhodnocuje, co se v nich má stát. Momentálně řídíme osvětlení, měříme frekvenci pohybu, teplotu, vlhkost i další hodnoty,“ vysvětluje Michal Jančuška, CEO The Light.

Inteligentní systém z rozvaděče ovládá Loxone Miniserver, který je ideální řídicí jednotkou jak pro domácnosti, tak pro velké projekty, jako jsou právě sklady. Foto: Loxone

Tento příklad jasně ukazuje, že Loxone je kromě domácností perfektním řešením pro komerční a průmyslové objekty, jako jsou i skladové haly. Systém v nich dokáže ušetřit až 30 % energií.

Pokud vás zajímá inteligentní automatizace, ať už jako investora nebo instalační firmu, můžete využít bezplatné konzultace přímo s výrobcem systému Loxone.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář