Vodíkové drony HevenDrones nabízejí až 8 hodin letu s doletem 750 km

Datum 29.11.2023

Dron řady H2D200. Foto: HevenDrones

Na včerejším Monackém vodíkovém fóru se společnost HevenDrones pochlubila svými nejnovějšími drony s označením H2D200 a H2D250 poháněných vodíkem. Ten se může v leteckém průmyslu pochlubit bezkonkurenční hustotou energie a může tak posunout hranice výkonnosti dronů.

  • H2D200, navržený pro přepravu užitečného zatížení až 4,5 kg, představuje významný skok ve výdrži a přesnosti. S pozoruhodným doletem až 510 km a prodlouženou dobou letu až na 4 hodiny nastavuje nový standard pro drony s menším užitečným zatížením, a to vše při zachování schopnosti vznášet se s bezkonkurenční přesností.
  • H2D250, zkonstruovaný pro větší užitečné zatížení až 10 kg, posouvá výkon na další úroveň. Může se pochlubit působivým doletem až 750 kilometrů a výjimečnou provozní dobou až 8 hodin, aniž by přitom obětoval schopnosti vznášení. Tato větší kapacita užitečného zatížení otevírá dveře k nesčetným aplikacím a činí z něj výkonný prostředek pro pokročilé logistické mise vyžadující vícenásobné dodávky.

Podle prohlášení společnosti představuje toto odhalení významný krok vpřed v jejím úsilí o přetvoření odvětví dronů a řeší dlouhodobou výzvu, jak zvýšit délku letu pomocí vodíkové energie.

Bentzion Levinson, generální ředitel společnosti HevenDrones, se během prezentace podělil o svou vizi: “Nacházíme se v klíčovém okamžiku v odvětví dronů. Řada H2D200 představuje nejen skok vpřed v technologii dronů, ale také důkaz našeho odhodlání vybudovat na obloze chytřejší ekosystém využívající plnou sílu a potenciál umělé inteligence. S těmito drony poháněnými vodíkem nově definujeme možnosti, kterých mohou drony dosáhnout, a zároveň využíváme čistý a snadno dostupný zdroj paliva. Jsme nadšeni, že můžeme tyto inovace představit světu a spolupracovat s organizacemi, které myslí dopředu a sdílejí naši vizi.”

Účast společnosti HevenDrones na Monackém vodíkovém fóru podtrhuje odhodlání společnosti podporovat inovace v oblasti technologie dronů a sladit se s celosvětovým úsilím o podporu čistých a efektivních energetických řešení.

Petr Svoboda
zdroj: Cision PR Newswire

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář