Theben – špička v systémech pro spínání

Datum 31.01.2024

Foto: EST

Žádný jiný výrobce v Evropě nemá tak široké spektrum výrobků v oblasti systémů pro spínání v závislosti na čase, světle a teplotě jako právě renomovaný výrobce Theben. Uživatel tak získává kompletní řešení od jediného dodavatele. Spolehlivé a přesné produkty Theben nejen šetří čas, ale také výrazně snižují náklady na energii.

Někdy v roce 1921 poprvé automaticky zhaslo světlo na schodišti činžovního domu v německém Stuttgartu. Byl za tím časovač Schwenk. Nikdo nezná časovač Schwenk, nikdo neví, že se to stalo, ale je to opravdový počátek automatizace budov. V roce 1921 Paul Schwenk založil vlastní firmu na výrobu těchto přístrojů – je to počátek firmy Theben.

Dnes je Theben jedním z předních světových hráčů v oblasti řídicích systémů a technologií pro automatizaci budov. Jejich produkty přispívají k udržitelnosti, energetické efektivitě a komfortu v moderních budovách. Celé portfolio lze rozdělit do čtyř základních skupin:


Novinky KNX 2023/24

1. Řízení osvětlení

Theben nabízí širokou škálu produktů pro řízení osvětlení, včetně analogových a digitálních spínacích hodin vč. řady top3 s možností programování v češtině přes Bluetooth, čidel pohybu a přítomnosti či soumrakových spínačů. Všechny tyto produkty zásadním způsobem pomáhají snižovat spotřebu energie tím, že zapnou osvětlení pouze v čase, když je to nezbytně nutné.

2. Řízení vytápění a klimatizace

Produkty zahrnují termostaty, regulátory teploty a systémy pro řízení podlahového vytápění, které umožňují uživatelům optimalizovat teplotu a komfort v budově, a to i na dálku. 

3. Úsporné LED osvětlení

Úsporné a výkonné LED reflektory s čidlem nebo bez čidla pohybu spolehlivě osvítí každý prostor – a to jak u rodinného domu, tak u průmyslové haly. V nabídce najdete různá barevná provedení, s různými výkony a s různou barevnou teplotou.


Produktový katalog Světlo

4. Inteligentní řízení budov KNX

Firma Theben se také specializuje na inteligentní řízení budov, což zahrnuje systémy pro řízení osvětlení, vytápění, klimatizaci a další zařízení v jednom komplexním systému. Tímto způsobem mohou uživatelé efektivně spravovat a ovládat všechny aspekty své budovy.

Výhradní zastoupení značky THEBEN v ČR

Produkty THEBEN, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český trh výhradně dodává společnost:

Elektro-System-Technik s.r.o.

Pod Pekárnami 338/12, Praha 9
Tel.: +420 266 090 711
E-mail: obchod@est-praha.cz
www.est-praha.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář