Chytré osvětlení Innr s podporou Hue

Datum 04.12.2023

Foto: EST

V dnešní době se automatizace stala zásadní součástí moderních domácností. Jedním z nejzajímavějších a efektivních prvků v tomto směru je chytré osvětlení. Společnost Innr, jež založili bývalí zaměstnanci firmy Philips, se řadí mezi přední výrobce chytré osvětlovací techniky, která přináší výborný poměr kvality a ceny a je tedy dostupná pro každého, kdo chce modernizovat svoje bydlení a zároveň výrazně ušetřit v nákladech za energie.  

Chytré osvětlení poskytuje flexibilitu, kterou běžné osvětlení nenabízí. Můžete ovládat světla pomocí mobilní aplikace nebo hlasových asistentů. Přímo z gauče tak snadno světlo zapnete, vypnete, nastavíte jeho barvu či intenzitu. Pomocí přednastavených scén dokážete pro danou situaci vytvořit tu správnou světelnou atmosféru nebo simulovat přítomnost osob v době vaší dovolené apod.

Vytvořte si tu správnou atmosféru

Chytrá světla se mohou během dne přizpůsobit vašemu rytmu. LED žárovky Innr vám umožní vytvářet dokonalou atmosféru díky stmívání v různých odstínech bílého světla. Například k práci nastavíte jasné bílé světlo a na konci dne si nastavíte teplejší odstín pro útulnější a teplejší atmosféru. 

Ovládejte libovolně

Chytré osvětlení Innr je založeno na rádiovém protokolu Zigbee. Výhodou je nízká spotřeba energie, široký dosah a snadné propojení mnoho zařízení různých značek do jedné efektivní sítě – Innr je plně kompatibilní s Philips HUE, Apple Homekit, Homey, SmartThings či hlasovými asistenty Siri, Alexa, Google. Instalace chytrého osvětlení Innr je velmi jednoduchá a intuitivní.

Rychlá návratnost a životnost

Chytré LED žárovky spotřebují až o 90 % méně energie než tradiční žárovky. Životnost LED žárovek je mnohonásobně vyšší (cca 45 000 hodin LED oproti 750 h klasické žárovky). Pomocí automatizace či napojením na další prvky chytré domácnosti (např. čidla pohybu), můžete zabránit zbytečnému svícení, když to není potřeba, a tím rovněž ušetřit náklady za energie.

Sortiment Innr je pestrý, pro každou běžnou situaci nabízíme řešení: LED žárovky pro patici E27, E14 či GU10, interiérové a exteriérové LED pásky, stropní svítidla či venkovní reflektory. V každém kousku bytu, domu či zahrady si tak můžete snadno vytvořit světelnou atmosféru podle libosti.

Chytré osvětlení Innr pomáhá vytvořit domov, který reaguje na potřeby a nálady jeho obyvatel. Investice do chytrého osvětlení znamená investici do pohodlí, efektivity, bezpečnosti a také navození příjemné atmosféry domova. Chytré osvětlení Innr mění způsob, jakým vnímáme a využíváme světlo ve svém domově. Hledáte-li moderní a inteligentní osvětlení, Innr je jasná volba.

Všechny produkty Innr zakoupíte na našem e-shopu www.est-shop.cz. V případě dalších dotazů kontaktujte naše technické oddělení.

Proč volit Innr?

  • Vysoká úspora nákladů za energie
  • Dostupné řešení opravdu pro každého
  • Výborný poměr cena/kvalita
  • Vyvinuli bývalí zaměstnanci firmy Philips
  • Plná kompatibilita s produkty HUE
  • Jedinečné stmívání v odstínech bílé
  • Široký sortiment svítidel do interiéru i exteriéru
  • Velmi jednoduché uvedení do provozu

Oficiální zastoupení značky Innr v ČR

Produkty Innr, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh dodává společnost EST Elektro-System-Technik, s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Životnost 45000 hodin ? Ani náhodou. LED žárovky bývají nastaveny tak, aby ledky v nich svítily co nejvíce. V tom případě se výrobci na obalu totiž chlubí vyšší účinností (pro neznalé). Potom se přehřívají a mohou brzy odcházet, na rozdíl od úsporek, které se už neprodávají, ale kterých mám zásobu (mají i příjemnější světlo). Zejména, když jsou umístěny u stropu kde je tepleji a také pokud jsou umístěny objímkou nahoru a ne v poloze svíce. V této poloze, tedy objímkou nahoru, je elektronika méně chlazena. Na stejné destičce která je osazena LED diodami, nyní bývá umístěn i integrovaný obvod, tedy i ten je nedokonale chlazen a toto je v podstatě v domácích podmínkách neopravitelné. To je moje zkušenost. Pokud půjde o krátkodobé svícení – například jen na půl minuty pro průchod chodbou nebo instalaci na WC, pak je možno dosáhnout větší životnosti. LED žárovky se vyrábějí v Číně. A některé úkony jsou prováděny ručně. Vyskytuje se několik častějších závad. Například osazená destička má být přišroubovaná třemi šroubky, ale jsou tam jen dva. Destička nedoléhá na chladící korpus celou plochou, dochází k lokálnímu přehřátí a spálení LED diody. Tmel může také zakrýt některou diodu. Ta nám nedodává světlo a trošku hůře chlazena. Je potřeba se také podívat na dobu záruky a záruční listy si uschovávat. Světlo z LED je subjektivně vnímáno jako více vydatný světelný zdroj v porovnání s úsporkami, což je dáno jeho polarizací. Když zaměníte LED žárovku za klasickou vláknovou, může vás dojímat ten rozdíl v kvalitě. Vláknovou žárovku zapojuji přes ohmicky malý hmotový nebo drátový odpor – přes vrstvový, který není proudovým rázům odolný (správně by to měla být tlumivka), aby byly omezeny proudové rázy při zapnutí a potom má vláknová žárovka delší životnost (je vyráběna s uměle zkrácenou životností). LED diody zaznamenávají ve vývoji trochu větší účinnost přeměny elektřiny na světlo, ale je to stále málo. Podobné je to i s fotočlánky.

Napsat komentář