Laserové aplikace šité na míru

Datum 19.02.2016

Firma Lintech, spol. s r.o. byla založena v roce 1993 za účelem vývoje v oblasti laserové technologie, automatizace, stavby jednoúčelových strojů a zakázkové výroby. To vše pod záštitou norem a standardů té nejvyšší kvality.

V oblasti průmyslového značení se jako jedna z mála firem v ČR může pochlubit velmi širokým záběrem produktů a služeb, které nabízí. V případě nákupu zboží od firmy Lintech je tedy možné mluvit např. o jednoduchých formách značení, kterými jsou standardní razníky, mechanické razící stroje, mikroúderové jednotky či kompaktní popisovací laserová zařízení LinBox. Firma ale také nabízí zakázkové služby. Mezi ně lze zahrnout zakázkovou výrobu razidel a panelů, výrobu struktur a dezénů, zakázkovou montáž elektrotechnických součástek, ale i stavbu jednoúčelových strojů na zakázku.

Právě výroba a servis jednoúčelových strojů tvoří velkou část portfolia firmy Lintech. Tyto stroje slouží pro identifikaci a značení dílů, pro svařování trvalých spojů kovových i plastových komponent, řezání, povrchové úpravy a mnoho dalších.

Nejčastější aplikací jednoúčelových strojů tvoří právě laserové značení. V této oblasti se firma Lintech pohybuje nejdelší dobu (téměř 25 let). To znamená, že disponuje největšími zkušenostmi v této branži a může tak nabídnout široké spektrum možností laserových řešení. Laserový popis lze definovat jako technologii sloužící k vytváření nesmazatelného grafického či jiného motivu tepelným působením laserového svazku na povrchu značeného předmětu.

Ladění a nastavování správných parametrů pro popis není jednoduché a je zapotřebí zvolit pro daný materiál ty nejvhodnější. Lze tím pak předejít různým mikrotrhlinám v materiálu, jeho korozi či úplnému znehodnocení popisovaného kusu. Špatně zvolené parametry mohou také negativně ovlivnit vzhled kusu nebo procesní čas. Znalost všech možností technologie umožní nejen precizní výsledky aplikace, ale také hledání nových inovativních postupů. Např. u vláknových laserů je možné díky velkému frekvenčnímu rozsahu až do jednoho MHz tepelně ovlivňovat materiály tak, že se změní podstata popisu odebíráním materiálu (většinou světlý popis) na tepelné ovlivnění/kalení materiálu do tmavé barvy. Tak tomu je např. u popisu eloxovaného hliníku a jiných kovů.

Druhou nenahraditelnou oblastí laserových aplikací je laserové svařování. V tomto oboru firma Lintech patří mezi výhradní dodavatele pro některé nadnárodní korporace v oblasti Automotive již několik let. Přidanou hodnotou je kompletní řešení a realizace projektu. Od svařování jak plastových tak i kovových součástí, testování a vývoje spojování materiálů až po stavbu a dodávku jednoúčelové svařovací stanice. Velmi důležité je např. při svařování plastových komponent zvolit správnou metodu svařování. Nejčastěji jsou využívány metody obvodové a kvazi-simultánní. V obou případech se jedná o způsob svařování využívající tepla laserového paprsku a tlaku, který je vyvozen vnějším přítlačným mechanismem na svařované díly. Při těchto metodách je vždy laserová soustava i svařovaný díl v klidovém stavu a pohyb paprsku zabezpečují vysokorychlostní zrcadla. Podobně je tomu i u svařování kovových komponent, např. nerezových rotačních součástí – čidel či sensorů. Tam je navíc možné hýbat pouze se svařovaným kusem a laserový paprskem může svítit pouze do jednoho bodu. Pohyb dílu obstarává buď rotační osa, nebo jiný pohyblivý mechanismus. Mechanismy a díly svařovacích i popisovacích stanic je možné po konzultaci upravit nebo nahradit odběratelem žádaným typem.

Části všech jedno a více účelových stanic, které firma Lintech komponuje dohromady a tvoří z nich tak fungující celky, pochází od výhradních britských a německých dodavatelů prestižních značek. Již od samého začátku vzniku firmy pomohli tito dodatelé zavést určitý standard kvality, který si firma Lintech snaží udržet nadále, i přes velký tlak asijské konkurence. Hlavní výhodou této dlouholeté spolupráce není jen možnost, kvalitní díly nakupovat, ale také společně vyvíjet nové postupy, zlepšovat ty stávající a nabízet tak nejefektivnější řešení v oblasti laserových aplikací. Pokud je navíc firma schopna tato zařízení sama stavět, součástku po součástce, umožní ji to, všechny komponenty znát do detailu. Pak může zákazníkovi nabídnout tu nejlepší kompozici funkčního celku a pomocí kvalitního a včasného servisu zařízení udržovat až po desetiletí.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Dear Sir / Madam,

    How are you ? I hope you are fine and everything is good for you at the moment.
    I would like to inform you that I am newly hired for the export specialist
    position at the company WICON Welding Automations and I will be
    responsible for the export facilities.
    Note: We will attend SCHWEISEN&SCHNEIDEN 2017 İnternational Trade Fair in Germany on 25-29 th September.
    Our booth is HALL : 14-A38
    We will attend to İstanbul fair on 4-5-6 th October 2017.

    We are looking forward to your kind visitation.
    You can check our company profile as below :

    Wicon is the manufacturer company in Turkey/Konya and I would like to introduce our company and its products.

    WICON Robotic and Welding Automation Systems Inco.Co.

    Founded in 1985, our company has been operating in different sectors and since 2000, it has been serving its customers with the WICON brand in welding manufacturing sector. We will be serving our valuable customers as WICON Robotic and Welding Automation Systems Inco.Co. from the begining of year 2017 . Our company, which was established with the domestic capital and has been working as a locomotive for machinery, apparatus and fixtures in the resource automation sector of our country up to now and increasing the product range according to the sector needs from day to day, is serving as the solution partner of outstanding companies operating in this sector. It is ready to provide the best service to you by reinforcing its experience and knowledge accumulated in the sector for years with its dynamic team. Our goal after that is; Product and service quality, delivery in time, after-sales service and reasonable price options will be offered. Our company provide flexible solutions in robots with carrying capacities of 3-500 kg to your automation projects in arc welding, submerged arc welding, gas welding, plasma welding and plasma cutting applications.

    WICON Product Range;
     Robotic welding systems, robot front positioners and sliders,
     Positioners with 50-20.000 kg capacity,
     Conventional and Self-Adjusting Rotators capable of 5-160 ton capacity turning,
     Column & Boom Systems which can be designed according to customer’s request and different dimensions,
     Longitudinal Welding Machines for products with a length of 1-9m,
     Circular Welding Systems for products with a length of 1-6m,
     Welding Systems Suitable for submerged and gas Welding,
     Chassis Positioners, Upright Positioners, L Positioners,
     Boom Welding Systems, Beam Welding Systems, Boiler Welding Systems,
     Pendulum and Linear Oscillation Systems.
    If you request a quote from us for Robotic and Welding Automation Machines, we will be honored. We offer you our best efforts to provide the best and best quality products today and in the future with respect.

    You can check our website http://www.wicon.com.tr

Napsat komentář