Napájecí zdroj MeanWell série ELG s funkcí inteligentního řízení stmívání

Datum 14.03.2016

Výrobce MeanWell uvádí na trh inteligentní napájecí zdroj série ELG verze D2 a D „Smart Timer Dimming“, jehož jedinečnou výhodou je spojení několika funkcí do jednoho zařízení, doposud řešené samostaným příslušenstvím pro řízení výstupu (stmívače, časovače) od různých výrobců bez záruky kompatibility. Zdroj řeší nejen napájení ale i řízení stmívání s ohledem na roční období, denní dobu a hodinu, s nastavitelnou intenzitou, adaptivním chováním, s výraznou úsporou energie a prodloužením životnosti celého zařízení.

Rychle se rozvíjející oblast LED technologií přináší nové požadavky na energeticky úsporná svítidla a v tomto ohledu nezaostává ani výrobce napájecích zdrojů MeanWell. Nová řada zdrojů série ELG rozšiřuje nabídku o vysoce účinné a kvalitní napájecí zdroje s 5 letou záruční lhůtou.

Jsou vhodné pro LED svítidla, veřejné osvětlení, reklamy, průmyslové areály, haly, historické objekty a další.

Nejžhavější novinkou je série ELG verze D2 a D s programovatelným výstupem:

→ nastavení úrovně maximálního výstupního proudu, např. 66% nebo 700mA

→ nastavení konstantního světelného výkonu = prodloužení životnosti LED modulů v závislosti na délce jejich používání

→ nastavení úrovní a doby stmívání ve 3 různých profilech i s adaptivním nastavením

→ nastavení jemných přechodů mezi intervaly

→ definování doby životnosti

Napájecí zdroje série ELG verze D2 se programují jednorázově pomocí modulu SDP-001 dle požadavků zákazníka pro konkrétní účel či lokalitu a při následném provozu již nejsou vyžadovány žádné další zásahy či dodatečná úprava.

Příkladem může být použití pro veřejné osvětlení. LED svítidla jsou dnes velmi rozšířená a přínáší nemalé úspory. Programovatelý zdroj ELG umožňuje nastavení nejen s ohledem na roční období, letní a zimní provoz, ale i denní dobu a hodinu, kdy je na ulicích během nočních hodin minimální pohyb a může být intenzita svícení omezena. Navíc program umožňuje zohlednit dobu použitelnosti LED, jejichž svítivost se časem snižuje, nastavením maximálního výkonu v závislosti na předpokládané životnosti.

Zdroje ELG řadíme k výrobkům ohleduplným vůči životnímu prostředí a jejich použití má na něj pozitivní dopad. Vysoká kvalita předurčuje výrobky k dlouhodobému užívání, předchází nutnosti častých výměn, které jsou finančně nákladné, a vyřazená nefunkční zařízení představují ekologickou zátěž. Tím, že je možné regulovat zatížení zdroje, prodlužuje se nejen jeho životnost, ale životnost celého zařízení. Dalším ožehavým problémem, který může pomoci zdroj ELG verze D2 a D řešit. je světelné znečištění. Díky funkci, která omezí svícení v době nočního klidu na minimální přípustnou hodnotu s ohledem na bezpečnost provozu, by mohlo dojít k významnému snížení světelného smogu.

Díky jedinečným vlastnostem byl zdroj ELG vybrán do soutěže Zlatý Ampér 2016.

Zveme Vás na stánek č. 3.03 v hale P, kde Vám představíme i další novinky výrobce MeanWell.

AKAM s.r.o a JDC s.r.o.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář