Řídící modul PHYTRON pro krokové motory

Datum 26.11.2018

Ve spolupráci se společností SIEMENS

TM StepDrive 24-48V/5A je regulátor krokového motoru s integrovaným výkonovým stupněm. Toto zařízení je speciálně vyvinuto pro použití v decentralizovaném periferním systému SIMATIC® ET200®SP.

Tento modul TM StepDrive 24-48V/5A lze jednoduše a intuitivně nakonfigurovat. A to intuitivně skrze portály STEP®7 nebo přes TIA Portál® při užití prověřených programů určených přímo ke konfiguraci a následné parametrizaci. Daný modul je připraven k použití ve velmi krátkém čase a doplňuje zařízení SIMATIC® ET200®SP s plně integrovaným, výkonným a zároveň vysoce přesným polohovacím regulátorem pro dvoufázové krokové motory.

Aplikace

Řídící moduly PHYTRON mají velmi široké spektrum použití a aplikací. Typickými příklady jsou montážní a přepravní linky, polohovací stoly X-Y, tiskařské nebo textilní stroje.

Online parametrizace

Výkonové stupně PHYTRON jsou mimořádně vhodné nejen pro nastavení základních parametrů skrze sběrnici, ale také přes technologické parametry, které jsou uvedeny přímo v aplikaci. Jednotlivé výkonové stupně lze optimalizovat a nastavit přesně podle požadavků pohonu a to i během uvedení do provozu. Například lze také nastavit výkonový stupeň během běhu CPU a to i pro další programovanou sekci.

Přesné polohování až do 1/256 kroku

Téměř všechny komerčně dostupné krokové motory lze díky nastavování výkonových stupňů provozovat i v mikro-krokovém režimu. Při chodu motoru pomocí zpětné vazby a snímače je zřejmé, že některé polohy kroků často nejsou dosažitelné. To z důvodu nedostatečného nastavení přesnosti, která pak brání dosažení požadované přesnosti. Technologie TM StepDrive garantuje vysokou a přesnou míru nastavení polohy a to až do polohy 1/256 kroku.

Pro více informací navštivte naše internetové stránky s příslušnou produktovou kategorií nebo se obraťte přímo na naše odborníky a to na telefonu +420 577 700 150.

www.raveo.cz
Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

Napsat komentář