ELS62 je nový IoT modul od společnosti Thales

Datum 15.06.2022

Modul ELS62. Foto: Thales

Současnou turbulentní situaci na trhu komponent řeší celosvětový výrobce modulů společnost Thales novinkou ve svém portfoliu. Představuje modul Cinterion ELS62, který poskytuje vylepšené zabezpečení a konektivitu pro IoT projekty a zároveň spolehlivý přenos a zpracování nasbíraných dat.

Bezdrátový modul Thales Cinterion ELS62 řady LTE Cat.1bis se liší od klasického konceptu LTE tím, že využívá k připojení pouze jednu anténu namísto kombinace dvou antén MAIN a AUX. Podporuje také záložní připojení k 2G sítím. Díky své optimalizované velikosti má modul uplatnění v bezpečnostních řešeních, elektronických měřeních, budoucích technologiích chytrých měst a v mnoho dalších. Hlavní předností modulu ELS62 je technologie LTE Cat.1bis, podporující kmitočtové pásma 1, 2, 3, 4/66, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41 s podporou VoLTE a CSFB pomocí jedné antény. Poskytuje přenosové rychlosti download max. 10 Mbit/s a upload max. 5 Mbit/s. V souladu s výše uvedeným standardem je modul vybaven bezpečnostními funkcemi pro ochranu samotného zařízení a samozřejmě také funkcí šifrování dat pro zabezpečení přenosu dat. Mezi vynikající bezpečnostní funkce patří Secure Boot, zabezpečená komunikace TLS 1.3/DTLS 1.2, šifrování firmwaru a další. Kromě toho podpora Thales nabízí poradenství v oblasti kybernetické bezpečnosti.

ELS62 je součástí rodiny inteligentních průmyslových modulů díky svému konceptu a hardwarové kompatibilitě s dalšími Cinterion IoT moduly od 2G až po LTE. Footprint produktu je tedy zaměnitelný s některými moduly stejné velikosti. Modul nabízí kompatibilitu AT příkazů s moduly Cinterion IoT od 2G až po LTE.

Tento produkt je ideální pro aplikace spojené s bezpečností jako jsou domácí alarmy, inteligentní měřiče nebo jiné řešení vyžadující nepřetržité připojení s jednoduchou integrací. 

Modul ELS62 má velké využití v praxi: 

• V automobilovém průmyslu např. ECall
• Smart City (kamerové a bezpečnostní systémy)
• Domácí poplašné systémy
• Připojení ke zdravotnickým přístrojům či jiné chytré měření
• Integrace do routerů 

Připravujete vlastní vývoj? Potřebujete poradit s výběrem komponent a oceníte technický support? Kontaktujte technickou podporu společnosti SECTRON, která je partnerem značky Thales.

Sectron

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář