Další stovka nových pracovních míst ve vývoji pokročilých digitálních řešení

Datum 17.05.2021

Stovku nových pracovních míst otvírá Siemens Advanta, vývojová část koncernu Siemens. Nová místa pro vývojáře software i hardware, Linux vývojáře a testery Siemens Advanta otevírá v Praze, Plzni a Brně. „Pro Siemens Advanta Česká republika jsme získali řadu globálních projektů jak v oblasti vývoje nových produktů, tak v oboru poradenství a využití pokročilých digitálních řešení u mezinárodních zákazníků,” uvedl Vladimír Kulla, ředitel Siemens Advanta pro Evropu a Českou republiku.

Siemens Advanta zaměstnává v České republice přes 300 odborníků, v Evropě pak více než tři tisícovky. Dlouhodobě se podílí na procesu vývoje produktů Siemens a identifikuje nové trendy na trhu s cílem naplňovat potřeby zákazníků prostřednictvím inovativních koncepcí a řešení. Firmám nabízí i komplexní produktová a softwarová řešení na míru, a to především pro oblasti průmyslu, inteligentní infrastruktury a energetiky. Řešení průmyslové digitalizace pokrývají vše od návrhu a poradenství, až po dodávku a servisní zajištění. 

Siemens Advanta má rozsáhlé zkušenosti s propojováním systémů a zařízení od různých výrobců, což přináší zásadní výhody pro výsledné řešení. Siemens Advanta dokáže implementovat a řídit špičková řešení Siemens, která doplňuje nejlepšími řešeními třetích stran a vše integruje do jednoho bezchybně a spolehlivě fungujícího celku. „Siemens Advanta má v České republice zvláštní postavení, protože je to jedno z mála míst, kde probíhají všechny fáze vývoje, a zaměstnanci tak mají možnost podílet se na celém vývojovém cyklu, nejen na jedné části,“ popsal jedinečnost projektů Siemens Advanta Vladimír Kulla.

Koronavirová pandemie jasně ukázala, že digitalizace dokáže firmám pomoci čelit náhlým změnám a zachovat si i v době krize konkurenceschopnost. „Vyvíjíme produkty a řešení, které musí být naprosto spolehlivé, robustní a fungovat desítky let. Hledáme proto lidi, kteří chtějí vyvíjet technologie, na kterých stojí každodenní život milionů lidí po celém světě,“ vysvětlil Kulla.

Siemens Advanta je součástí skupiny Siemens, která má v České republice 7 výrobních závodů, rozsáhlou obchodní strukturu, dvě centra sdílených služeb, 13 vývojových center a oddělení a 10 kompetenčních center s globální působností. „Česká republika má ambici založit svoji ekonomiku na technologiích, inovacích a vysoké přidané hodnotě. Věřím, že dalším rozšířením vývojových aktivit v řadě českých měst k naplnění této vize přispívám,“ uzavřel Kulla.

Zkušení vývojáři, absolventi i studenti technických oborů se mohou s nabídkou volných míst seznámit na www.siemensvyvojar.cz

Mariana Kellerová, foto: Archív Siemens Advanta

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář