i550 protec přichází s IP66 a IO-Link

Datum 29.09.2021

Nový měnič Lenze: Úspěšná řada frekvenčních měničů i500 má nyní také decentralizovanou variantu. I550 protec, dobře chráněný IP66 a dobře propojený s IO-Link, si klade za cíl pokořit širokou škálu decentralizovaných úloh pohonu. Společnost Lenze začne uvedením této nové řady na trh s výkonem 0,25 až 22 kW a plánuje postupné rozšiřování až na 75 kW.

První decentralizovaný frekvenční měnič s IO-Link 

IO-Link v decentralizovaném frekvenčním měniči – to se v drsném prostředí mimo rozvaděč ještě nestalo. Lenze zpřístupňuje všechny výhody tohoto komunikačního systému pro decentralizované aplikace. IO-Link usnadňuje integraci senzorů a pohonů distribuovaných v aplikaci do úrovně hlavního řízení za účelem výměny procesních nebo parametrizačních dat. K tomu není třeba drahých speciálních kabelů ani manuálního adresování uzlů. Pokud je v síti již používán IO-Link master, lze nový i550 protec připojit za nízké náklady – bez ohledu na řídicí systém vyšší úrovně. Zařízení jsou parametrizována automaticky během standardního nastavení nebo za provozu v případě výměny zařízení. Lenze je prvním výrobcem pohonů, který zvládl standard v1.1, který je pro tuto automatickou výměnu dat nezbytný. Je také snadné flexibilně připojit nový decentralizovaný komunikační standard ASi-5 k rozhraní Lenze i550 IO-Link. Kromě toho jsou volitelně k dispozici ostatní běžné průmyslové sběrnice.

Expert na těsné prostory a drsné podmínky

I mimo rozvaděč je dostupný prostor ve strojích a systémech dosti omezený. Společnost Lenze proto uvádí na trh s i550 protec výjimečně kompaktní zařízení ve srovnání s trhem. Například měnič Lenze i550 s 0,75 kW a 3,1 dm³ je minimálně o polovinu menší než typická řešení na trhu. Konstrukce zařízení s krytím IP66 nebo NEMA 4X Outdoor & Indoor zajišťuje maximální ochranu před nepříznivými podmínkami prostředí, jako jsou vysoké teploty, prach, nečistoty nebo vodní trysky během čištění. Stručně řečeno, nováček v řadě frekvenčních měničů i500 otevírá strojírenství nové možnosti ovládání pohonů mimo rozvaděč, při zachování již zavedeného vzhledu a použitelnosti, flexibility, funkce a škálovatelnosti.

I550 protec je zvláště vhodný pro velkoobjemové stroje, distribuované aplikace v materiálovém toku nebo v přístrojovém strojírenství nebo všude tam, kde je prostor v rozvaděči drahý. V důsledku toho můžete dosáhnout výrazných úspor nákladů na instalaci; například nejsou nutné drahé ochranné kabely motoru a několik měničů je připojeno k zabezpečené napájecí sběrnici, aby se optimalizovaly náklady. Mezi typické příklady patří dopravní pásy, ventilátory, čerpadla, hlavní pohony nebo dokonce zdvihací jednotky.

Kamila Bímová

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář