Access point Teltonika TAP100: Pomocník s wi-fi pokrytím

Datum 09.11.2023

Foto: Sectron

V dnešní době je spolehlivé a rychlé internetové připojení klíčové pro úspěšnou práci, zábavu i komunikaci. Bezdrátové WiFi sítě se staly nezbytným nástrojem pro poskytování připojení nejen v domácnostech, ale také ve veřejných prostorách a komerčních zařízeních, jako jsou kavárny, hotely, kanceláře a obchody. Pokud jde o kvalitu a výkon WiFi, je důležité mít k dispozici tu správnou technologii.  

Jednoduchým řešením pro vylepšení pokrytí WiFi sítě je nový Access Point TAP100 od společnosti Teltonika Networks, který zlepšuje dosah WiFi pomocí vysílání bezdrátového signálu do vymezeného prostoru. 

Tento přístupový bod nabízí širokou škálu funkcí, které poskytují snadnou a efektivní správu WiFi sítě. K bodu TAP100 lze připojit zařízení, jako jsou chytré telefony, notebooky, počítače, tablety nebo televize k internetu bez nutnosti používání kabelů. 

Access Point Teltonika TAP100 zlepšuje dosah WiFi pomocí dvou vnitřních všesměrových antén a nabízí rychlost stahování dat až 100 Mb/s, proto je ideální volbou pro menší a střední provozovny s omezeným počtem uživatelů, kteří potřebují pracovat nebo surfovat na internetu. Díky funkci PoE-in může být přístupový bod TAP100 napájen přímo ze síťového zařízení, které mu poskytuje datové připojení přes Ethernet. Může to být aktivní zařízení s podporou PoE, například průmyslový router Teltonika Networks TSW100 PoE+, nebo jakékoli síťové zařízení s injektorem PoE. Tím odpadá potřeba dalších napájecích zdrojů a kabelů a dále se snižuje složitost nastavení. 

Přístupový bod TAP100 se odlišuje od běžných síťových zařízení svým minimalistickým designem, neboť nebyl koncipován pro umístění do krabice či skříně. Je navržen pro instalaci do komerčních a soukromých prostor, kde ladí s okolím. Další výhodou je integrovaný držák, který umožňuje snadnou instalaci na strop. Pouzdro z plastu stabilizovaného proti UV záření zajišťuje, že si zařízení zachová barvu i při dlouhodobém působení přímého slunečního světla. Díky těmto vlastnostem mohou provozovny využívat výkonné připojení, aniž by byl narušen celkový vzhled interiéru. 

Přístupový bod TAP100 je navržen s ohledem na pohodlí a funkčnost. V jeho administraci lze jednoduše konfigurovat nastavení sítě a vytvářet např. samostatné sítě pro hosty, zaměstnance a další zařízení využívající více SSID. Toto je například pro komerční subjekty klíčové, neboť jejich přístup do sítě a k citlivým datům musí být zabezpečen. 

Celkově lze říct, že access point Teltonika TAP100 je výkonným a spolehlivým zařízením, které přináší vylepšení pokrytí a výkonu WiFi sítě pro menší veřejné provozovny a domácnosti. S jeho širokou škálou funkcí a snadnou správou je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí poskytnout svým zákazníkům kvalitní a rychlé internetové připojení. 

Petr Skopal

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář