Napájecí zdroje MEAN WELL s vysokonapěťovým výstupem

Datum 16.11.2023

Foto: Akam

Uplatnění zelené energie u průmyslových výrobků je na vzestupu a přináší požadavek na přímé začlenění vysokonapěťových zařízení stejnosměrného proudu (HVDC), které cílí na zvyšování výkonu a zároveň k odstranění nebo snížení ztrát při přeměně energie, jako jsou elektrolýza, nabíjecí zařízení pro skladování energie, UV vytvrzování nebo laserové technologie.

Stále více průmyslových výrobků vyžaduje napájení stejnosměrným napětím vyšším než 60V. Výrobce MEAN WELL vyvíjí specifické energetické produkty pro napájení vysokým napětím a nadále poskytuje standardní napájecí zdroje pro průmyslová zařízení v souladu se strategií obnovitelné zelené energie a vysoké kvality.

Nabídka MEAN WELL byla rozšířena o napájecí zdroje série RST-7K5, RSP-15K, SHP-10K nebo SHP-30K pracující se třífázovým vstupem, pro jednofázový vstup jsou určené napájecí zdroje série PHP-3500, CSP-3000 a NCP-3200. Podmínku vyššího krytí nebo odolnosti vůči vlhkosti, prachu či vib-racím splňují napájecí zdroje série UHP-1500 a HEP-2300.

MEAN WELL také umožňuje různé způsoby chlazení podle aplikačních požadavků průmyslových zařízení. Patří mezi ně kondukční chlazení, vodní chlazení a nucené chlazení vzduchem, která jsou navržena tak, aby zákazníkům nabídla možnost volby podle celkového konstrukčního návrhu spolu se systémovým vybavením. Kromě toho vstupní napětí poskytuje jednofázové nebo třífázové vstupní (AC) napětí a výstup zahrnuje tři různé vysokonapěťové DC hladiny 115V, 230V a 380V, což zákazníkům nabízí různé možnosti výběru vysokého napětí. Navíc programovatelné výstupní napětí nebo proud a digitální komunikační rozhraní (CAN bus/PM Bus/MOD bus) pomohou při integraci nebo automatizaci systému.

Napájecí zdroje s vysokonapěťovým výstupem mohou být využity v mnoha oblastech. Příkladem může být řešení systémů nabíjení a ukládání energie tak, aby se zkrátila doba nabíjení nebo zvýšila kapacita baterie, systém často využívá vyššího počtu bateriových modulů v sérii ke zvýšení napětí. V polygrafickém průmyslu byly UV lampy používány jako způsob vytvrzování inkoustu v tiskařských zařízeních, tyto byly nahrazeny UV LED, které dramaticky snížily celkovou spotřebu energie vytvrzovacích lamp a dalším přínosem je delší životnost. I k napájení LED svítidel, např. pěstebních, lze použít vysokonapěťové stejnosměrné zdroje, které přispívají nejen ke snížení celkových nákladů, zároveň poskytují celou řadu konfigurací svítidel založených na stejnosměrné centralizované sběrnici. Nabídka MEAN WELL se průběžně rozrůstá, kvalitní a spolehlivé napájecí zdroje uspokojí i ty nejnovější požadavky náročných zákazníků.

Akam

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář