Master Therm se stává první značkou tepelných čerpadel ve Svazu moderní energetiky

Datum 05.12.2023

Ředitel společnosti Master Therm, Jiří Svoboda. Firma úspěšná v Británii, Belgii, Nizozemí i dalších zemích dál sídlí, vyvíjí a vyrábí v Česku. Foto: FYIVýroba

Navzdory tomu, že tepelná čerpadla platí za efektivní a ekologický zdroj tepla a ohřevu vody už řadu let, v českém Svazu moderní energetiky zatím zástupce neměly. To se nyní mění se vstupem společnosti Master Therm – českého výrobce tepelných čerpadel s téměř třicetiletou historií.

Pro ředitele společnosti Jiřího Svobodu je přitom vysvětlení, proč firma do asociace vstupuje právě teď, velmi jednoduché:„Přesto, že jsme úspěšní především v zahraničí, naším posláním je nejen vývoj, kvalitní výroba a prozákaznický přístup, ale také inovace a edukace trhu. Před problémy trhu a pochybnou kvalitou části sortimentu v Česku, která se výrazně rozšířila v loňském roce, jednoduše nelze zavírat oči.”

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel s tradicí od roku 1994. Vyniká kvalitou oceňovanou odborníky i domácnostmi a vedle typizovaných zařízení pro domácí, hotelové nebo průmyslové instalace vyvíjí také řešení pro unikátní velké projekty s výkony až 1 MW včetně technologie zpětného využití tepla. Firma stojí například za řešením využití odpadního tepla u nejmodernějších tuzemských urychlovačů částic v Řeži u Prahy nebo za chlazením českého superpočítače při Vysoké škole báňské Technické univerzity v Ostravě. V roce 2023 Master Therm získal ocenění Build Back Better za tepelná čerpadla země-voda pro bezemisní čtvrti v britském Cardiffu využívající 79 sdílených zemních vrtů. 

Značka je velmi úspěšná především v zahraničí. Do západní Evropy aktuálně míří asi 70 % její produkce a také proto se ve významné míře soustředí na vývoj a výrobu efektivních čerpadel typu země-voda.

Kateřina Kubatová

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář