3D tiskárna představuje vstup Raise3D na trh 3D tisku z fotopolymerové pryskyřice

Datum 14.12.2023

Foto: Elvira

Společnost Elvira, přední dodavatel 3D technologií a provozovatel portálu Abc3D, oznámila, že Raise3D, poskytovatel flexibilních řešení aditivní výroby představil na veletrhu Formnext novou 3D tiskárnu Raise3D DF2. Jedná se o další milník firmy v jejím rozsáhlém portfoliu profesionálního a průmyslového 3D tisku a představuje vstup na trh resinového 3D tisku.

Řešení DF2, založené na technologii Digital Light Printing (DLP), se může pochlubit vysokou rychlostí a přesností tisku, maximální kvalitou povrchů, a vysokou mírou spolehlivostí a bezpečnosti. Bylo vytvořeno pro technické prototypování, tvorbu výrobních pomůcek a malosériovou výrobu, přičemž využívá rozmanitý výběr vysoce kvalitních pryskyřic. DF2 se vyznačuje pracovními postupy, které urychlují práci uživatelů s tiskárnou a optimalizují využití resinových technologií ve výrobě.  

Řešení DF2 integruje několik komponent pro zajištění kompletního pracovního postupu 3D tisku:

  • Raise3D DF2 3D Printer: DLP tiskárna pro výrobu maloobjemových, hladkých a opakovatelných dílů s vysokým rozlišením, díky přesnému a spolehlivému systému pro zdvih osy Z, efektivnímu řízení materiálu, vyhřívané komoře, vysoce kvalitnímu optickému systému, pokročilými Anti-Aliasing a technologie Air-Peel technologiemi pro rychlé a snadné sejmutí vrstvy.
  • Raise3D DF Wash: Automatizované čisticí řešení s efektivním řízením procesu a snadnou údržbou. Může se pochlubit robustními čisticími schopnostmi s pomocí dvou-turbinového mytí a simulace ručního mytí, a systémem dvou-ventilátorového sušení vzduchem. Lze využít různé čisticí prostředky, jako je alkohol, IPA, TPM a voda.
  • Raise3D DF Cure: Pokročilá vytvrzovací stanice vybavená několika UV vytvrzovacími a zahřívacími profily. Využívá duální vytvrzovací zdroje napříč více vlnovými délkami (365/385/405 nm).
  • Raise3D Resins: Výběr pryskyřic na míru pro různé aplikace s dalšími variantami, které budou brzy uvedeny na trh, zahrnuje uživatelsky přívětivou pryskyřici Standard; pryskyřici Tough 2K trvanlivou a odolnou proti nárazu; High Detail umožňující vysoké rozlišení a extrémně jemné detaily; a Rigid 3K s vysokou tuhostí a vynikající tepelnou a chemickou odolností.
  • Software ideaMaker Slicing přizpůsobený pro řešení DF2, který zjednodušuje proces tisku DLP. Mezi nabízené funkce patří mimo jiné Anti-Aliasing, automatická podpora, kompenzace kontur, detekce přísavek, generování textur a zmenšená velikost Gcode.

„Vstup společnosti Raise3D, která přichází s premiérovou s nabídkou 3D tisku z polymerové pryskyřice, rozhodně vítáme,“ řekl Jan Šmejcký, ředitel společnosti Elivira, distributora tiskáren Raise3D na českém a slovenském trhu. „Tato tiskárna má potenciál přinést vysokou hodnotu pro výrobní podniky všech velikostí. Po velmi pozitivních ohlasech a zkušenostech s tiskárnou Hyper-Speed od Raise3D jsme velmi rádi, že resinová tiskárna právě od tohoto výrobce obohatí široké portfolio našich 3D tiskáren dostupných na portále Abc3D.“ 

Dostupnost Raise3D DF2na českém a slovenském trhu se očekává na konci prvního čtvrtletí roku 2024.

Kateřina Burdicková

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář