Zvyšování ekonomické stability regionu. To je inovační firma Zlínského kraje

Datum 10.09.2018

Podnítit firmy k vyšší míře inovací oceňováním a zviditelňováním nejlepších podnikatelských subjektů. To je hlavní cíl soutěže Inovační firma Zlínského kraje. Vyhlašovatelem je Zlínský kraj, samotnou organizací je pak pověřeno Technologické inovační centrum Zlín. Do aktuálního, již šestého ročníku, je stále možné se přihlásit.

Dosud registrovanými firmami v inovační soutěži jsou společnosti miomove s.r.o., CROSS Zlín, a.s., JANOŠÍK OKNA-DVEŘE s.r.o., Faramugo s.r.o., Czech Wool company s.r.o., Incinity s.r.o., greiner packaging slušovice s.r.o. či AZUB bike s.r.o. Další zájemci, kteří nedávno inovovali svůj produkt, služby či proces, a tím výrazně zvýšili svou konkurenceschopnost, se mohou registrovat až do 1. října. Přihlášky hodnotí komise odborníků, kterými jsou příslušníci podnikatelských sfér, oblasti vědy a výzkumu i akademických pracovníků. Přihlašovací formuláře jsou dostupné na www.inovacnifirma.cz. Slavnostní vyhlášení, jejíž cílem je ocenit inovační firmy z regionu, se uskuteční 14. listopadu.

První ročník této tradiční akce Zlínského kraje odstartoval roku 2009, následující byly uskutečněny s dvouletými přestávkami roku 2010, 2012, 2014, 2016. Udělení ocenění představuje především uznáním za kvalitní práci v oblasti inovačních aktivit. „Zvyšuje prestiž a kredit firmy, napomáhá k dobrému vnímání u zákazníků. Vítězné firmy mají právo používat logo soutěže k marketingovým účelům a budou prezentovány v rámci aktivit vyhlašovatele a partnerů soutěže,“ říká manažerka soutěže Lenka Kostelníková z Technologického inovačního centra Zlín.

Soutěž a její poslání navazují na koncepční dokumenty kraje, v nichž jsou identifikovány problémy bránící zvyšování konkurenceschopnosti v oblasti vývoje, inovací či výzkumu a tím dalšímu ekonomickému rozvoji regionu.

 

V galerii vítězů minulých ročníků se nachází inovační firmy:

2009 – 5M s.r.o., Kunovice

Jde o ryze českou firmu, která se zabývá vývojem a výrobou kompozitních a sendvičových materiálů pro široké rozpětí odběratelů.

2010 – KOMA MODULAR s.r.o., Vizovice

Tato výrazně exportně orientovaná firma, zaměstnávající asi 250 pracovníků, má velkou zásluhu na tom, že modulární výstavba získala ve stavebnictví své pevné postavení.

2012 – Česká zbrojovka a.s., Uherský brod

Česká zbrojovka patří k největším výrobcům ručních palných zbraní s širokým portfoliem od vzduchovek přes pistole až po útočné pušky či granátomety.

2014, 2016 – Avex Steel Products s.r.o., Otrokovice

V roce 2014 zvítězila společnost Avex Steel Products, výrobce speciálních skladovacích systému. Své prvenství pak zopakovala o dva roky později v dalším ročníku.

 

www.inovacnifirma.cz

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář