Robustní kabeláž pro OT účely a nové komponenty pro rozvaděče o rozměru 19”

Datum 01.04.2020

Nový rám o rozměru 19” slouží k robustnímu přichycení metalických a optických konektorů a krátkých připojovacích kabelů tzv. patch kabelů. Robustní provedení rámu odpovídá požadavkům nasazení v průmyslu a zároveň zrychlí a zjednoduší bezchybné osazovaní kabeláží. Je již obecně známým faktem, že průmyslové instalace (OT – Operation Technology) a svět IT (Information Technology), nepoužívají stejné aktivní síťové prvky a to se pochopitelně odráží i u pasivních síťových prvků jako jsou kabely, konektory a nejrůznější propojky. 

Zatímco prvky používané v oblasti výpočetní techniky (IT) obvykle nevyžadují vysokou robustnost provedení, v průmyslových instalacích se bez těchto parametrů neobejdeme. Nicméně již málokdy se v současnosti setkáme s instalací, která nepropojuje oba světy například prostřednictvím výkonných firewallů a routerů, které jsou instalovány v rozvaděčích o rozměru 19“. Právě do takového místa je nový instalační rám určen a pomocí technologie keystone adaptérů nabídne to nejlepší z obou světů.

Modulární princip pro flexibilní instalace

Adaptéry IE FC Keystone RJ45 a také opticky spojky FO LC Coupler lze jednoduše přichytit do až 24 zdířek instalačního rámu o rozměru 19“. Právě toto řešení přináší maximum spolehlivosti přenosu z klasických průmyslových sítí, kde robustnost je na prvním místě, a světa instalačních kabinetů o rozměru 19“ typicky používaných ve světě IT. Nicméně jak IE FC Keystone RJ45 adaptér, tak i optická spojka FO LC Coupler, mohou být užity i zcela samostatně, tedy i jinde než v instalacích kabinetů o rozměru 19“. Flexibilitu a modularitu lze využít stejně tak i pro propojení dvou kabelů na standardní instalační lištu DIN o rozměru 35 mm. Mimochodem IE FC RJ45 Keystone adaptér z portfolia pro rychlou montáž – Fast Connect – je navržen pro splnění kategorie Cat6A a s příslušnými kabely této kategorie můžete dosáhnout rychlosti až 10 Gibabit za sekundu, tedy typických rychlostí datových center atd.

Siemens
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář