Optimální přenos dat: chytré a strukturované kabelové propojení budov

Datum 14.07.2020

Kabelové propojení State of the Art od firmy Digitus zohledňuje nové průmyslové standardy IEEE803.3bt a 3at a umožňuje síťové propojení koncových zařízení současně s jejich napájením.

„Zvyšující se objemy dat v době digitalizace znamenají pro infrastrukturu budov potřebu jejího dalšího rozvoje. Strukturované kabelové propojení budov přitom umožňuje přenos velkých objemů dat při zachování nejlepší možné energetické účinnosti,“ řekl Sven Prang, produktový manažer firmy Conrad Electronic. „V podobě flexibilně škálovatelných řešení s dlouhou životností od firmy Digitus nabízí Conrad Electronic svým zákazníkům jistotu do budoucnosti.“ Nabídka řešení kabelového propojení od firmy Digitus odpovídá aktuálnímu stavu techniky a zohledňuje nové průmyslové normy IEEE802.3at a 3bt pro aplikace PoE (Power over Ethernet).

Strukturované kabelové propojení, označované také jako univerzální kabelové propojení budov nebo univerzální kabelové propojení pro komunikaci, představuje koncepci kabelového propojení uvnitř budov a mezi nimi, bez ohledu na jeho konkrétní využití. Počínaje serverovnou přes kabelové šachty až po rozvody k jednotlivým koncovým zařízením poskytuje firma Digitus komplexní řešení se širokým portfoliem pro výkonnou a čistě provedenou infrastrukturu. Základní předností strukturovaného kabelového propojení budov je PoE napájení koncových zařízení. Napájení je při tom zajišťováno přes ethernetový datový kabel. Klasické napájení je díky tomu nadbytečné. Pokud jde o napájení, rozlišujeme mezi systémem endspan a midspan. Jako endspan se označuje situace, kdy switch sám funguje jako PSE (Power Sourcing Equipment) a zajišťuje napájení připojených koncových zařízení. Pro aplikace založené na switchích, které neumožňují PoE, se používají řešení midspan. Zde se mezi switch a koncové zařízení zapojí PoE injektor jakožto PSE, což umožňuje napájení přes ethernetový kabel.

Páteř každé IT infrastruktury a tedy i strukturovaného kabelového propojení budov tvoří serverovna – nebo v menším měřítku serverová skříň. V tomto směru společnost Conrad nabízí veškeré relevantní komponenty značky Digitus – patch panel s 24 porty, modul mini GBIC (SFP), ventilátory, patch kabely OM4 nebo propojovací panely LC OM4.

Trasa kabelového propojení musí splňovat nejrůznější požadavky, umožňovat rychlou výměnu velkých objemů dat a poskytovat vysokou spolehlivost. Zejména v oblasti vertikálního kabelového propojení se doporučuje kombinace skleněného vlákna a mědi. Zatímco se skleněné vlákno hodí zejména jako médium mezi serverovnou a etážovými rozdělovači, měděné kabely jsou nadále nejlepší volbou pro připojení ke koncovému zařízení. Zde nabízí Conrad například PoE kabely CAT.7 S/FTP Simplex s měděnými vodiči AWG/23/1 z portfolia firmy Digitus.

Úkolem podružných rozvodů je rozdělit centrální kabelové připojení na samostatné přípojky pro jednotlivá koncová zařízení. Napájení jednotlivých pracovišť přitom zajišťují takzvané konsolidační body. Skládají se z modulů Keystone s certifikací GHMT a v odpovídajících pouzdrech. Ty se instalují na psací stoly, snížené podhledy, pod podlahy nebo do dvojitých podlah. Jsou přímo propojené se switchi, vysílajícími signál. Klasický etážový rozdělovač tím odpadá.

Strukturovanému kabelovému propojení budov je věnováno celé portfolio firmy Digitus – od serverovny až po pracoviště a koncové zařízení. Komponenty jsou velmi flexibilní, takže lze v rámci budov a systémů snadno provádět změny a celou infrastrukturu lze přizpůsobit podle potřeb.

Conrad a jeho portrét

Velmi jednoduché, rychlé a komplexní zpracování zakázek: Společnost Conrad Electronic již od roku 1923 nabízí technologie, elektroniku a široký sortiment s více než 5 miliony produktů na webu conrad.de. Conrad nabízí nejen všechny základní technologie, speciální aplikace a různé služby navržené na míru nebo jednotlivá řešení, uživatelé technologií a elektroniky navíc mají možnost pokrýt všechny své technické požadavky prostřednictvím profesionální platformy Conrad Sourcing. S 20 obchody v Německu, dceřinými společnostmi v 16 zemích po celé Evropě a neustále se rozvíjejícím trhem B2B, dostupným prostřednictvím conrad.de, je tento rodinný podnik se sídlem v horním Falcku a městě Hirschau ve východním Bavorsku jedním z předních poskytovatelů omnichannel marketing a „One-stop shopping“, tedy nákupu všeho na jednom místě. Zákazníci mimo Německo mají k dispozici přístup na webové stránky společnosti Conrad v jejich jazyce například prostřednictvím webu conrad.com.

Conrad je zároveň světovým lídrem v oblasti elektronického nákupu. Zákazníci B2B tak mohou profitovat nejen z osobního poradenství obchodních poradců na kamenných pobočkách (Německo), ale také z možnosti elektronického zpracování objednávek, které přesně splňují konkrétní požadavky zákazníka. Komplexní portfolio služeb je doplněno možností nákupu specializovaných produktů, neustálou aktualizací nabídky, smart službami v objednávkovém procesu, možností zapůjčení produktu pro zkušební účely, časově rozvrženými objednávkami „Just-in-time“ nebo rychlými telefonickými objednávkami. Nabídka služeb je doplněna profesionálními procesy, které představují například 24hodinovou standardní dodávku pro firemní zákazníky a službu Click & Collect prostřednictvím obchodů Conrad v rámci jednotlivých zemí.

Sortiment dostupný na platformě Conrad Sourcing zahrnuje produkty od předních výrobců a značek, jako jsou Voltcraft, Toolcraft, Tru Components, Renkforce, Speaka Professional, C-Control a MakerFactory. Kalibrační a re-kalibrační servis, tisk plošných spojů pro menší série a prototypy, 3D tisk (online nebo ve 3D tiskových centrech v oblastních pobočkách) – všechny tyto speciální služby tak mohou pomoci zákazníkům B2B, kteří hledají optimalizaci pro své projekty. Conrad Connect, jedna z předních projektových platforem Internet of Things, umožňuje propojení chytrých zařízení, aplikací a služeb napříč výrobními systémy různých producentů pro naplnění požadavků velkoobchodních i maloobchodních zákazníků.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář