Nový frekvenční měnič VT1 s jednofázovým vstupem, Modbus-RTU a BACnet

Datum 22.03.2021

Jednoduché, kompaktní a univerzální frekvenční měniče pro regulaci otáček VT1 jsou řešením pro nesčetné průmyslové a servisní aplikace. Jsou určeny k řízení třífázových motorů a jsou ideální pro ovládání čerpadel, ventilátorů a klimatizačních systémů, balicích strojů, pásových dopravníků, automatických dveří a mnoha dalších aplikací.

Díky své extrémně kompaktní velikosti jsou zvláště vhodné pro instalaci v elektrických rozvaděčích a strojích s omezenou dostupností místa.

Nové měniče řady VT1 jsou vybaveny jednofázovým napájením 200… 240 V AC 50/60 Hz a třífázovým výstupem 0… 240 V AC 0… 599 Hz a jsou vybaveny portem RS485 vpředu, pro dálkové ovládání a monitorování pomocí systémů dohledu, nebo přímo z PLC nebo ovladače HMI.

Podporují široce rozšířený průmyslový komunikační protokol Modbus-RTU a BACnet, které je standardem v aplikacích pro správu budov a HVAC.

Frekvenční měniče řady VT1 nabízejí celou řadu režimů řízení motoru, což je činí mimořádně přizpůsobivými pro širokou škálu aplikací řízení zátěže.

Patří mezi ně lineární režim V / F, který se používá pro běžné aplikace, jako jsou pásové dopravníky a montážní stroje, kvadratické řízení, obecně používané pro řízení čerpadel a ventilátorů, a vektorové řízení bez snímače otáček, které nabízí optimální výkon při nízkých frekvencích a pro aplikace s vysoce dynamickou změnou rychlostí.

U aplikací se speciálními požadavky je možné definovat vlastní vícebodovou křivku nebo použít zesílení počátečního výstupu točivého momentu.

Nové frekvenční měniče VT1 lze programovat pomocí klávesnice a displeje umístěného vpředu. Parametry jsou rozděleny do funkčních skupin, aby se usnadnila identifikace, a tím je uvedení do provozu a provoz rychlé a uživatelsky přívětivé.

Alternativou ke konvenčnímu programování pomocí klávesnice je programování na dálku pomocí PC s využitím SW VT1X od LOVATO Electric, který uživateli umožňuje nejen nastavovat parametry jednotky, ale také monitorovat její provozní stav a elektrické hodnoty.

VT1 se připojuje k počítači pomocí volitelného kabelu USB VT1X C01, zatímco software VT1X SW je k dispozici ke stažení zdarma z www.LOVATO Electric.com.

Otáčky motoru lze regulovat ručně pomocí potenciometru vestavěném na přední straně krytu nebo pomocí dalších možností, jako je tlačítková klávesnice, externí potenciometr, analogový napěťový nebo proudový signál, přednastavené frekvence ovládané digitálními vstupy, port RS485. Druhou možností je uzavřený regulační systém PID široce používaný pro ovládání čerpadel a ventilátorů, ve kterém měnič automaticky reguluje otáčky motoru tak, aby udržoval konstantní danou fyzickou hodnotu (například tlak, teplota nebo průtok).
K dispozici je také funkce Autorun (sekvencer), která umožňuje uživateli naprogramovat sekvenci frekvenčních / časových cyklů složených z přizpůsobených předvoleb frekvence, směru otáčení a doby trvání kroku.

Integrovaný EMC filtr kategorie C2 (EN61800-3) omezuje elektromagnetické rušení. Na přední stranu krytu lze nainstalovat vzdálenou klávesnici (VT1X C02) pro externí programování a ovládání jednotky.

Nové frekvenční měniče VT1 jsou k dispozici v následujících výkonových stupních: 0,2, 0,4, 0,75, 1,5 a 2,2 kW.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář