Jak rychle a spolehlivě identifikovat velké objemy různých typů venkovních kabelů

Datum 29.11.2021

Foto: Brady

Společnost Vindo Solar urgentně hledala efektivní řešení pro spolehlivou identifikaci kabelů a invertorů pro celkem 124 000 panelů v solárním parku Haringvliet-Zuid v Nizozemsku. Podmínkou odběratele bylo, aby jakékoli použité značení zůstalo na místě a čitelné po dobu 10 let, nehledě na UV záření a podmínky vnějšího prostředí. Přečtěte si, jak společnost Brady pomohla firmě Vindo Solar vyřešit tento náročný úkol.

Foto: Brady

Řešení: Spolehlivé, barevně odlišené štítky vytištěné přímo na místě

Společnost Brady navrhla pro kabely štítky z polyesteru B-7598, pro invertory alternativní štítky z polyesteru B-7593 a pro tisk průmyslovou tiskárnu štítků BradyPrinter i3300.

Štítky B-7598 jsou navrženy tak, aby spolehlivě fungovaly ve venkovním prostředí po dobu až 10 let. Potištěné štítky jsou testovány a nevykazují žádný viditelný defekt při vystavení 95% vlhkosti při teplotě 37°C, při zahřátí na 100°C nebo ochlazení na -40°C. Tištěné štítky také nabízejí skvělou odolnost proti oděru a jsou dostupné v bílé, černé, žluté, červené, zelené, modré a metalické barvě. To umožnilo firmě Vindo Solar značením snadno barevně odlišit AC kabely, solární kabely, pojistky, zemnící kabely, komunikační kabely a kabely z optických vláken.

Část štítků byla vytištěna společností Brady a dodána již připravená k použití. Další štítky byly dodány prázdné k potištění, takže společnost Vindo Solar mohla pružně reagovat na jakékoliv další potřeby dotiskem nových štítků pomocí tiskárny BradyPrinter i3000. Všechny štítky lze vytisknout s jedinečnými identifikátory, informacemi o zdroji a cíli a dalšími údaji, což umožňuje rychlé budoucí zásahy nebo výměny kabelů.

Foto: Brady

“Kabelové štítky B-7598, které nabídli zkušení specialisté Brady, se rychle skvěle osvědčily,” řekl Tadas Malinauskas, projektový manažer ve společnosti Vindo Solar. “Jsou vyrobeny ze spolehlivých materiálů a testovány v různých podmínkách prostředí.”

Pro označení více než 100 invertorů dodala společnost Brady štítek B-7593. Jedná se o polyesterový štítek vybavený pěnou, která vypadá stejně jako gravírovaný kovový štítek, ale se zvýšenou flexibilitou a navíc za zlomek ceny. Předností je, že potištěný samolepicí štítek bezvadně kopíruje i oblé povrchy.

Díky kompaktní průmyslové tiskárně štítků BradyPrinter i3300 získala firma Vindo Solar vysokou flexibilitu a schopnost rychle reagovat na požadavky identifikace. Systém dokáže vytisknout širokou škálu štítků, etiket, visaček a značek pro identifikaci kabelů, produktů nebo pro veškeré zařízení. Potisknutelné materiály lze lehce měnit. Díky inteligentním čipům v rolích etiket a automatické kalibraci tiskárny jsou materiály připraveny k potisku za méně než 20 sekund. Prostřednictvím aplikací software pro dizajn štítků Brady Workstation může Vindo Solar snadno importovat data z Excelu a tisknout štítky vysokou rychlostí a efektivitou.

„V solárním parku o 124 000 panelech je množství potřebných štítků obrovské. Flexibilita, kterou nabízí tiskárna BradyPrinter i3300, je přesně to, co jsme potřebovali.“

Výsledek: Spolehlivě identifikované kabely a zařízení ve vnějším prostředí

Společnost Vindo Solar dokáže splnit identifikační požadavky svých zákazníků pomocí spolehlivých štítků pro kabely a invertory. To jim umožní vždy rychle najít konkrétní kabel nebo invertor mezi 124 000 panely v solárním parku Haringvliet-Zuid.

“S identifikačními řešeními Brady jsme velmi spokojeni a budeme je používat i v dalších solárních elektrárnách.”

Spoznejte řešení Brady pro značení elektrických instalací a zařízení >>

BRADY Česká republika

www.brady.cz
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář