Elektrotechnická výstava Volty.cz v ostravském Trojhalí bude od 20. do 22. září 2022

Datum 25.05.2022

Výstavní areál ostravského Trojhalí bude v září hostit elektrotechnickou výstavu Volty.cz. Foto: René Pajurek

Už letos na podzim bude ostravské Trojhalí hostit na ploše pěti tisíc metrů čtverečních elektrotechnickou výstavu, které se zúčastní mnoho vystavovatelů z celé České republiky, Slovenska a Polska. Přihlášeno je již 70 vystavovatelů. Vstup pro všechny návštěvníky bude zcela zdarma. Na výstavě bude k vidění spousta novinek z elektrotechniky, elektromobility, vědy, techniky a určitě zde najdete i nejnovější trendy v osvětlení a chytré domácnosti. 

Každý den výstavy budou i zajímavé před­náš­ky. První den – 20. září – na téma elektromobility a obnovitelných zdrojů, druhý den bude věnován rozváděčům a měření a poslední den výstavy – 22. září – budou přednášky na téma chytré domácnosti. V dnešní době bude určitě návštěvníky zajímat i řešení úspor solárními panely. A protože nejen prací živ je člověk, připravujeme pro návštěvníky každý den bohatý doprovodný program.

Co všechno můžete na této třídenní akci, kterou bude pořádat redakce Volty.cz, vidět?

Největší expozici na elektrotechnické výstavě v Ostravě bude mít Energetický Holding Malina a.s., který je zároveň generálním partnerem celé akce.

Společnost Murrelektronik bude představovat široký sortiment produktů pro zajištění spolehlivého napájení strojů a zařízení, modulů pro zpracování signálů, signalizačních a propojovacích jednotek, jednotek vzdálených vstupů a výstupů jak pasivních, tak i aktivních pro průmyslové sběrnice a velké množství variant propojovací kabeláže a konektorů. 

GHV Trading patří mezi malé rodinné firmy působící na českém i slovenském trhu již od roku 1991, udávající směr v přenosné měřicí a testovací technice i komponentech pro rozváděče. U ní se na stánku můžete dozvědět o měřicích transformátorech proudu, sběrnicových systémech, hlídačích izolačního stavu či o analyzátorech kvality sítě. Budou tam i laboratorní měřicí přístroje, přístroje pro revizní techniky a další provozní měřicí a testovací přístroje. Na výstavě s nimi můžete prokonzultovat výběr vhodných zařízení nebo zapojení.

Společnost TECHSYS představí svá řešení pro oblast energetiky, se zvláštním zaměřením na problematiku monitorování a řízení zdrojů (včetně těch obnovitelných) a objektů distribučních sítí – transformačních a spínacích stanic a spínacích a regulačních bodů v sítích vn (dálkově ovládané úsečníky, reclosery) a nn (linkové kondicionéry). Zajímají-li vás témata monitorování a řízení OZE, včetně připojené akumulace i spotřeby elektrické energie, chcete-li se něco dozvědět o službách výkonové rovnováhy (SVR) nebo regulace napětí a jalového výkonu na předacím místě k síti regionálního distributora nebo je pro vás neznámou funkce agregátora, můžete odpovědi najít na stánku této společnosti.

Na výstavě bude rovněž NOARK Electric – celosvětová firma s globálním působením, zabývající se vývojem, výrobou a distribucí elektrotechnických přístrojů a komponentů. 

Společnost KIWA předvede přepěťové ochrany (SPD – Surge Protective Devices) všech standardních kategorií nízkého napětí, které vyvíjí a vyrábí. Všechny jejich výrobky jsou vyráběny moderními výrobními postupy s nejvyšším stupněm kontroly kvality, čímž se dosahuje jejich vysoká spolehlivost a bezpečnost při jejich použití. 

SECTRON kromě toho, že působí v oboru bezdrátových technologií již 27 let jako distributor GSM / UMTS / LTE / GPS / GLONASS modulů, modemů a routerů, je rovněž český výrobce antén a dalšího příslušenství. S jejich výrobky se můžete také podrobněji seznámit na nové elektrotechnické výstavě v Ostravě.

Schrack Technik je jednou z vedoucích společností v inovaci produktů z oblasti elektrotechniky. Na výstavě se můžete seznámit s vysoce kvalitními a moderními produkty z oblasti pro zařízení, pro elektromobilitu, elektrotechniku, IT a moderní osvětlení.

Elektro Bečov představí na výstavě svůj výrobní program, který se skládá z výroby elektrotechnických součástek a komponentů. Jedná se o program řadových svorek s příslušenstvím, elektronických modulů, zemnicích svorek, ekvipotenciálních a odbočovacích svorkovnic, svorkovnic stožárů veřejného osvětlení a další upevňovací elektroinstalační materiál. 

NKT bude na nové ostravské výstavě prezentovat kabely instalační a flexibilní, silové, pro střední i velmi vysoké napětí i kabely vyráběné na zakázku. Kabely NKT přivádějí energii do rodinných domů, bytových, komerčních i průmyslových budov, elektráren i větrných farem. 

Nové elektrické vozy v ostravském Trojhalí vystaví společnost CarTec, zastupující značku BMW. Elektrote­chnická výstava v Ostravě bude opravdu pe­strá a inspirativní i pro laickou veřejnost.

René Pajurek

Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Dobrý deň
    Dopočul som sa že robievate elektrotechnické výstavy pre firmy.
    Chcem sa informovať koľko stoji vstupne a kedy sa najbližšie koná .
    Mali by sme sa s našej firmy záujem o účasť
    Ďakujem Babčaník Miroslav Plastika a.s. Nitra

Napsat komentář