Výstava Volty.cz se vrací k tradici technických výstav v Ostravě

Datum 01.08.2023

Foto: Vitkovice.cz

Věděli jste, že historie výstav a veletrhů v Ostravě sahá až do roku 1362, kdy král Karel IV. vydal ostravským měšťanům povolení pořádat dobytčí trhy? Pro tyto trhy byly vystavěny chlévy a ohrady v místech dnešní Černé louky. První výstava v Ostravě, tak jak je známe dnes, proběhla však před 100 lety v prostorách a halách Vítkovických železáren, tedy v roce 1923 s názvem První Průmyslová a živnostenská výstava. Pro lepší dostupnost návštěvníků se v pozdějších letech město rozhodlo pro výstavbu výstaviště Černá louka, které je situováno v úplném centru Ostravy!!! Z jedné strany téměř navazuje Masarykovo náměstí, z další je řeka Ostravice a Smetanové náměstí spolu s divadlem Antonína Dvořáka. První pavilon se otevřel v roce 1958, následně výstaviště vzkvétalo do krásy. Sice po roce 2002 došlo ke změnám v areálu, který se nyní stále mění a je zřejmé, že si 2. největší aglomerace České republiky technické a průmyslové výstavy zaslouží. 

2. ročník Elektrotechnické výstavy Volty.cz bude na výstavišti Černá louka od 3. do 4. října a na výstavě se představí společnosti podnikající v oborech elektro, ale taky podniky, které nabídnou firmám i občanům úsporná řešení v oblasti osvětlení, fotovoltaiky. Je tedy pro všechny odborníky, ale taky pro širokou veřejnost, kterou obzvláště v dnešní době zajímají obnovitelné zdroje, úspory v rámci bydlení a elektromobilita 

Foto: Seno

Na výstavě Volty.cz 2023 společnost SENO představí především propojovací součástky v pásu i jednotlivě balené firem Escubedo a VOGT AG Verbindungstechnik a systém Autosplice obahující spojky splice a piny do PCB. Sekci součástek pro elektroniku a elektrotechniku doplňují bezpečnostní relé ELESTA GmbH, svorky ContaClip a různé krabice a 19“ kazety Polyrack. Důležitou součástí prodejního programu je kompletní výrobní portfolio firmy Schleuniger – strojů na přípravu kabelů pro výrobu kabelové konfekce. 

Foto: Eaton

Pro mnoho lidí z elektrotechnické branže je téma realizace FVE stále neprobádanou oblastí. Internet je plný „zaručených“ návodů a tipů, jak tyto aplikace realizovat. Mnohé z nich mohou ve výsledku představovat ohrožení života, zdraví a majetku provozovatele dané instalace. Přijďte na Výstavu Volty, kde vám společnost Eaton poradí, jak se neocitnout mezi těmito odstrašujícími případy. Školení se skládá z přednášek vedených jak externími specialisty, tak odborníky Eaton. Představí vám legislativní požadavky na správné provedení FVE z hlediska bezpečnosti a požární ochrany, včetně nejčastějších chyb, kterých je třeba se vyvarovat. Dále se dozvíte, jak správně dimenzovat jištění DC části FVE, a jaké jsou možnosti pro její nouzové odpojení v případě požáru. Všechny zmíněné přístroje je nutné instalovat do vhodného rozváděče dle souboru norem ČSN EN 61 439. Seznámíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozváděče zapojené do fotovoltaických systémů. Školení pak zakončí přednáška o nestabilitě napájecí sítě způsobené masivním rozvojem obnovitelných zdrojů závislých na rozmarech počasí a o možnostech, jak tuto nestabilitu eliminovat.

Foto: Elektrogeneratory.cz

Elektrogeneratory.cz je ostravská společnost s pobočkami po celé Moravě. Nabízí největší flotilu diesel generátorů k pronájmu v ČR, na Slovensku a v okolních zemích. Poskytuje komplexní služby, provozování, dálkový dohled, elektro zapojení atd. Rovněž nabízí prodej. Firma je distributorem značek diesel generátorů GRUPEL a supersilentů NED. Zabývá se prodejem, poradenstvím i servisem.

Společnost GMC-měřicí technika, s.r.o. Blansko na výstavě VOLTY.CZ opět představí přístroje z oblasti revizní, zkušební, měřicí a regulační techniky, jako např. multimetry, měřiče uzemnění, revizní přístroje, analogové a číslicové rozváděčové přístroje, převodníky elektrických a neelektrických veličin včetně programovatelných, elektroměry, systém řízení spotřeby energie, atd. Kvalifikovaný personál vám u stánku rád poskytne veškeré informace.

Foto: Alumia

Společnost Alumia cz s.r.o. vám díky kvalitním hliníkovým profilům a kompletním LED systémům již řadu let pomáhá vytvářet úchvatné osvětlení. Má pro vás k dispozici široký sortiment profilů pro různá prostředí, jako jsou interiéry, exteriéry či firemní prostory. Spolupracuje s renomovanými výrobci a sleduje nejnovější trendy. Skvělý zákaznický servis, úprava produktů na míru a dlouhodobé vztahy jsou pro společnost samozřejmostí. 

Mezi vystavovateli bude společnost WAGO, BONEGA, WIHA, Micronix, OS-KOM, Lamp Lighting Technology a spousta dalších. Po oba dny budou v přízemí pavilonu A zajímavé přednášky, ve 3. patře školení různých společností a před pavilonem představí elektromobily společnost ADIV, kdy si budete moci i vyzkoušet předváděcí jízdy.

Vzhledem ke 100. výročí výstavnictví v Ostravě a pro úsměv na tváři je v rámci výstavy Volty.cz připravena retrovýstavka elektropřístrojů, měřáků, elektrospotřebičů z dob minulého století. Určitě stojí za to se v říjnu na Černou louku zastavit 😊. A pokud máte na této výstavě zájem vystavovat, volejte na tel.: 603 429 908.

Pavel Molinek

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář