Retrovýstavka v Ostravě na výstavě Volty.cz

Datum 20.06.2023

Foto: GHV Trading

Ostrava byla často spojovaná s přívlastkem černá, s těžkými provozy a doly. Už dávno tomu tak není, je plná zeleně a spojená se spoustou festivalů a volnočasových výstav. A i když je stále 2. největší aglomerací České republiky, odborných výstav je tady pomálu. Mezi ně patří i 2. ročník elektrotechnické výstavy Volty.cz, který je připravován vzhledem k potřebám podnikatelů, kteří již mají nebo by chtěli rozšířit své podnikatelské aktivity v technických oborech (převážně elektro) na Severní Moravě. Výstava bude od 3. do 4. října 2023 na výstavišti Černá louka.  

Výstava Volty.cz je pro všechny odborníky z oboru elektro, energetiky, automatizace, měření, ale taky pro fanoušky elektromobility, obnovitelných zdrojů, vědy a techniky. Společnosti na výstavišti představí své produkty a služby ve svých expozicích nebo v klasických stáncích. 

Účelem této výstavy je taky představení novinek a služeb z oblasti elektrotechniky odborné veřejnosti, ale i občanům. V dnešní době bude nejen pro obyvatelé Severní Moravy určitě zajímavá prezentace solárních panelů, osvětlení a dalších produktů pro úspory provozů, kanceláří i domácností. Na akci budou zároveň pozváni starostové měst a obcí, školy, revizní technici, projektanti, developeři… 

V rámci doprovodného programu se v konferenčním sále budou konat zajímavá školení nejenom pro odbornou veřejnost, ale vítáni jsou i laici, kteří mají zájem se dozvědět více o trendech ze světa elektrotechniky.

Například společnost Eaton, představí exkluzivní obsah z oblasti fotovoltaiky a návštěvníci mohou tak získat na jednom místě spoustu užitečných informací, katalogy a další podpůrné materiály.
Společnost EATON slaví 30 let od vstupu na český trh a za tuto dobu zde kromě zajištění prodeje výrobků a služeb postavil také výrobní závod, zřídil unikátní inovační centrum a vybudoval distribuční centrum. Společnost Eaton je přední společností v oblasti řízení distribuce energie a její transformace. Eaton v České republice provozuje také jedno ze svých evropských logistických center, které je zodpovědné za dodávky produktů do řady zemí střední a východní Evropy.

Ve spodní části pavilonu budou po oba dny různé přednášky. Zajímavou přednášku bude mít Ing. Jan Kajčo ze společnosti GHV Trading, spol. s r.o., která působí na českém i slovenském trhu již od roku 1991. Zastupuje světové výrobce přenosné měřicí a testovací techniky, komponenty pro rozváděče. Portfolio je velmi široké a na výstavě si budete moci prohlédnout řadu novinek. Na stánku si budete moci prohlédnout měřicí transformátory proudu, sběrnicové systémy, hlídače izolačního stavu či analyzátory kvality sítě nebo výrobky z mědi. Nesmíme ovšem zapomínat i na laboratorní měřicí přístroje, přístroje pro revizní techniky, prohlédnout a přímo vyzkoušet si budete moci zcela novou generaci termokamer HIKMICRO. Můžete se přijít poradit, zkonzultovat vše při výběru vhodných zařízení nebo zapojení. Společnost GHV Trading vám zajistí poprodejní servis, kalibraci přenosných přístrojů či cejchování měřicích transformátorů ve vlastní akreditované laboratoři.   

Další přednášku na téma „Diagnostika distribuční sítě, měření kvality elektřiny a testování účinnosti fotovoltaických elektráren“ bude mít i společnost ELCOM, a. s., kteráposkytuje špičkové služby v elektrotechnice, měření a automatizaci s mezinárodním dosahem. Nabízí prvotřídní řešení na míru s využitím nejnovějších technologií a garantuje maximální nákladovou a výkonovou efektivitu. Jsme evropský lídr v automotive aplikacích a testovacích systémech. V přednášce budou představeny principy, metody měření a význam jednotlivých parametrů, které je možné diagnostickými metodami získat. Dále pak budou uvedeny příklady měřicí a diagnostické techniky pomocí, které lze jednotlivá měření a analýzy provádět.  

Ve stánku společnosti ALUMIA se dozvíte informace o prodeji malosériových LED svítidel nebo třeba probrat neotřelá řešení při vytváření osvětlení interiérů a exteriérů, o ekonomických výhodách LED technologie, jako nejmodernějšího přístupu k osvětlení.

Dalším vystavovatelem je společnost Brother CEE GmbH. Brother = japonská kvalita více než 114let. Společnost je známá po celém světě a je předním výrobcem tiskáren, multifunkcí, tiskáren štítků, šicích strojů a dalších zařízení. Tiskárny štítků Brother, zejména pro elektro a průmysl využívají termotransferový tisk na originální VELMI odolné, laminované pásky TZe. Takové značení obstojí i v extrémním prostředí. Určitě se přijďte ke stánku Brother podívat, přesvědčit se a vyzkoušet tyto tiskárny a štítky.  

Z dalších vystavovatelů je společnost Elektropřístroj s.r.o., která ječeskou firmou zabývající se výrobou spínacích přístrojů, zejména stykačů pro spouštění elektromotorů (v tomto oboru s tradicí již přes 100 let). Ve svém portfoliu má také spínací přístroje určené pro fotovoltiacké elektrárny, drážní vozidla, kompenzační rozvaděče a jiné speciální účely. Ve svých závodech vyrábí také elektrotechnické součástky pro přední světové dodavatele průmyslových celků. 

Firma OS-KOM spol. s r. o. se specializuje na prodej elektrokomponentů do stavebnictví, strojírenství, dopravy či lesnictví. Kabely, průchodky, relé, svorky, dálková ovládání a kabelové vlečky jsou pro nás každodenní záležitostí. Každý zákazník přichází s unikátními požadavky, proto zastupuje firmy s nápaditými produkty, jako jsou například dělené, membránové a EMC průchodky, flexibilní ovládací panely s odpovídajícími nosnými rameny, letištní napájecí systémy, moderní dálková ovládání či elektromechanický bezpečnostní systém.

Společnost A. Eberle s.r.o. vznikla v roce 2020 jako pokračovatel prodeje a služeb více jak dvacetiletého úspěšného působení značky A. Eberle GmbH & Co. KG na českém a slovenském trhu. Svým zaměřením se orientuje hlavně na produkty využívané v energetice, ať již při výrobě a distribuci elektrické energie, dále v průmyslových podnicích, při měření kvality elektrické energie a lokalizaci případných poruch při provozu elektrických sítí na všech napěťových úrovních. Všechny produkty a služby přispívají k zajištění a neustálému zlepšování bezpečnosti dodávek a dostupnosti zásobování elektrickou energií. Společnost se kromě obchodní činnosti zabývá poradenskou a servisní činností ve svém oboru podnikání a jejím cílem je prohlubovat úspěšné působení na trhu České republiky, Slovenské republiky, Ukrajiny a dalších zemí.

Foto: A-Eberle

Dalším vystavovatelem je společnost Megger, která je předním světovým výrobcem měřící techniky již od pozdních let 19. století. Na výstavě Volty.cz představí různé testery pro měření nn elektrických instalací včetně nového sdruženého testeru MFT-X1. Tento sdružený tester MFT-X1 má extrémně rychlé a přesné měření impedance s rozlišením 0,001 Ω, kompletní změření RCD v jednom měření a zobrazení výsledků v přehledné tabulce, snadnou aktualizaci nových funkcí pomocí SD karty, nápovědu pro každé měření formou schématu připojení. Disponuje ještě snadnějším ovládáním dvěma otočnými ovladači, rychlo-vyměnitelným zdrojem napájení a nová transportní brašna je  rozšířená sestava základního příslušenství.

Foto: Megger

MICRONIX, spol. s r.o. (součást skupiny MICRONIX Group SE) je v oblasti přenosné měřicí techniky již od svého založení v roce 1991 dominantním dodavatelem na českém a slovenském trhu. Nabízí široké spektrum přenosných přístrojů pro měření elektrických a neelektrických veličin, dále přístroje pro revizní techniky a termokamery. V nabízeném sortimentu jsou zastoupeny značky renomovaných výrobců FLIR (termokamery), CEM, Lutron, Chauvin Arnoux, KPS (přenosné měřicí přístroje, původně APPA a Mastech), RIGOL, Siglent (osciloskopy), GW Instek (zdroje), Metrel (revizní přístroje), se kterými se budete moci seznámit na podzimním veletrhu Volty.cz v Ostravě. U všech z nich je MICRONIX výhradním zástupcem, přímým dovozcem nebo vedoucím autorizovaným distributorem pro Českou i Slovenskou republiku.

Foto: Micronix

To je jen malý vzorek toho, co bude na výstavě k vidění. Nesmíme opomenout, že mimo samotné výstavy, školení a přednášek, připravujeme i výstavku elektro přístrojů, měřáků, elektro nářadí, ale taky elektrospotřebičů, motorů, mobilů atd. z dob minulého století. Pokud se chcete vrátit do dob minulých a někdy se i pousmát, určitě se na výstavu Volty.cz zastavte. A pokud máte na této výstavě zájem vystavovat, volejte na tel.: 603 429 908.

Pavel Molinek

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář