Elektrický člun od Vision Marine s rychlostí 175 km/h překonal světový rekord

Datum 03.09.2022

Foto: Vision Marine

Společnost Vision Marine Technologies, výrobce elektrických rekreačních lodních pohonů překonala rychlostní bariéru 175 km/h na elektrickém vodním plavidle a stanovila nový světový rekord, oznámila společnost.

Aby se dosáhlo takového výkonu, muselai se spojit významní hráči z celého světa. Cílem bylo vytvořit deset metrů dlouhý katamarán, který je navržen a vyroben tak, aby pojal potřebné baterie pro pohon dvojice elektrických závěsných motorů E-Motion™ od Vision Marine Technologies. Tým inženýrů společností Vision Marine a Shaun Torrente Racing (“STR”) na něm spolupracovali od samotného počátku.

Společně s firmou Octillion Power Systems, která byla také sponzorem závodu, vytvořila společnost Vision Marine speciálně tvarovaný akumulátor, který měl pohánět tohoto vodního behemota. Monitorovací systémy na palubě vylepšila společnost Nextfour Solutions, zatímco vnější pohony navrhl Pat Weissman ze společnosti Weissman Marine.

Minulou neděli 28. srpna více než 100 000 diváků mohlo sledovat, jak Shaun Torrente, pětinásobný šampion UIM, pluje na této lodi rychlosti 175 kilometrů za hodinu, čímž překonal dosavadní rekord 144 km/h.

Společnost Vision Marine se nezaměřuje pouze na závodění. Její vedení je pevně přesvědčeno, že trh komerčních plavidel nutně potřebuje výkonný elektrický motor, který by vyhovoval široké škále použití na plavidlech.

V červenci 2022 uzavřela společnost Vision Marine Technologies partnerství se společností Groupe Beneteau, která bude integrovat tento převratný systém E-Motion™ do různých modelů napříč portfoliem značek Groupe Beneteau. První spoluprací obou společností bude uvedení prvního plně elektrického motorového člunu na světě, sportovního a elegantního člunu Four Winns H2 OB vyráběného v Americe, ale také spadajícího do skupiny Groupe Beneteau. Obě společnosti představí Four Winns H2 na nadcházející výstavě lodí IBEX v září 2022 v Tampě na Floridě.

Richard Pappen
zdroj: GlobeNewsWire

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář