Jediný telefon, který se může pyšnit označením Made in USA. Je ale dost drahý

Datum 01.01.2023

Foto: Purism

Zatímco mnoho technologických společností se rozhodlo vyrábět své produkty v zahraničí, především v Číně, jedna americká společnost se vzepřela konvenčnímu názoru a vyrábí je přímo ve Spojených státech. Tento startup se jmenuje Purism a v roce 2014 ho založil Todd Weaver.

Ve svých začátcích byl Purism podporován prostřednictvím crowdfundingových iniciativ. Nyní se společnost rozšířila o výrobu elektroniky, jako jsou chytré telefony. Purism vyrábí telefon Librem 5 USA, který je jediným smartphonem na světě s razítkem “Made in USA”.

Cena tohoto telefonu není zrovna malá. Začíná na 1.999 dolarech a v této ceně nabízí 5,7″ display, 3 GB RAM a úložiště 32 GB, 8 megapixelovou přední kameru a 13 MPx zadní kameru spolu LED osvětlením. Kapacitu baterie uvádí výrobce 4500 mAh. V dané konfiguraci cenovka vyšší než u společnosti Apple, společnost však tvrdí, že zabezpečení je na vyšší úrovni a jejich software je také velmi uživatelsky příjemný.

Tuto cenu však zaplatíte za model vyrobený v USA, pokud se však spokojíte s úpně steným modelem vyrobeným mimo Spojené státy, zaplatíte o 700 dolarů méně, takže pro opravdové americké patrioty je tohle skutečná výzva.

Richard Pappen
zdroj: Puri.sm

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář