DC/DC měniče MeanWell série RSD pro železnice

Datum 18.10.2017

Přední světový výrobce napájecích zdrojů MEAN WELL představuje měniče stejnosměrného napětí splňující normy pro drážní zařízení EN50155 a EN45545-2.

Měniče stejnosměrného napětí jsou nedílnou součástí rozsáhlé nabídky napájecích zdrojů výrobce MEAN WELL. Produktovou řadu DC/DC měničů doplňuje skupina měni­čů série RSD vyráběná o výkonech 30 až 300W, která splňuje normy pro drážní zařízení. Měniče RSD-30 / RSD-60 / RSD-100 / RSD-150 / RSD-200 a RSD-300 se vyznačují vysokou mírou odolnosti a jsou určeny pro železniční vozidla, tramvaje, metro, autobusy, lodě, telekomunikační, datové a bezpečnostní systémy a jsou vhodné do náročného průmyslového prostředí, vysoce vibračního či prašného, do prostředí s extrémně nízkou nebo vysokou teplotou.

Konstrukce měničů RSD odpovídá normám vztahujícím se na drážní zařízení. Jedná se o normu EN50155, platnou pro všechna elektronická zařízení pro řízení, regulaci, ochranu, napájení atd., instalovaná na kolejových vozidlech a spojená buď s akumulátorovou baterií vozidla nebo s napájecím zdrojem nízkého napětí s přímým připojením ke kontaktnímu systému pro spojení s napájecím napětím sítě nebo bez přímého připojení k tomuto kontaktnímu systému, dále pak o normu EN45545-2 stanovující požadavky na vlastnosti materiálů a výrobků, používaných na drážních vozidlech z hlediska reakce na oheň. Měniče jsou navrženy tak, aby byly vhodné pro všechny druhy drážních zařízení.

Široký rozsah vstupního stejnosměrného napětí je základní charakteristikou měničů série RSD. Pro výkony 30W a 60W jsou specifikována provedení RSD-30 / RSD-60 ve variantě G pro vstup 9~36VDC, ve variantě L pro vstup 18~72VDC a ve variantě H pro vstup 40~160VDC. Možnosti stabilizovaného výstupního napětí jsou o hodnotách 3.3VDC, 5VDC, 12VDC a 24VDC. U sérií RSD-100 / RSD-150 / RSD-200 a RSD-300 jsou dostupná provedení ve variantě B se vstupem 16.8~31.2VDC, ve variantě C se vstupem 33.2~62.4VDC a u varianty D s hodnotou vstupního rozsahu 67.2~143VDC, přičemž možnosti hodnot stabilizovaného výstupního napětí jsou 5VDC, 12VDC, 24VDC. Pro výkony 200W a 300W jsou doplněny modely s výstupem 48VDC.

Všechny měniče modelové řady RSD se vyznačují malými rozměry s nízkým profilem výšky 1U umožňujícím montáž nejen do rackových skříní. Vysoká odolnost je definována izolační schopností vstupů a výstupů 4000VDC, měniče odolávají vibracím 5G a provozu v prostředí s výkyvy teplot. Navíc jsou vybaveny vestavěným omezením maximálního výstupního proudu a ochranami proti přetížení, zkratu, přepětí na výstupu a proti přepólování.

Díky vyspělé konstrukci jsou měniče RSD nejen odolné, ale vyznačují se vysokou účinností. Pro ochranu vnitřních součástek jsou měniče částečně zapouzdřené, disponují díky tomu tichým chodem se samovolným odvodem tepla a zároveň základní schopností ochrany proti vlhkosti, prachu a vibracím. Přestože nepotřebují přídavné chlazení (ventilátor), jsou schopny pracovat při teplotách v rozmezí od -40°C do +70°C, které vyhovují aplikacím drsného prostředí.

Skvělé vlastnosti předurčují rozsáhlé využití měničů RSD nejen u železničních zařízení, rovněž u jiných tranzitních systé­mů, autobusů, karavanů, kontejnerů, plavidel a díky dvoustupňové izolaci a garanci stability napětí i v náročných průmyslových instalacích, jako jsou bezpečnostní a záložní systémy, telekomunikač­ní, bezdrátová zařízení a mnoho dalších.

Více na: www.mean-well.cz/novinky
AKAM s.r.o. a JDC s.r.o. – distribuce Mean Well v ČR a SR
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář