LAPP Austria jede na zelené vlně

Datum 25.12.2019

Po rozsáhlém plánování, které měl na starost projektový tým, byl na střeše skladu LAPP v Rakousku instalován fotovoltaický systém. Do provozu byl uveden 11. července 2018. Hlavní motivací bylo přispět k ochraně životního prostředí tím, že každý den velkou část elektřiny LAPP AUSTRIA vyrobí ze slunečního záření.

Fotovoltaika je metoda přímé přeměny slunečního záření na elektřinu (stejnosměrný proud) s využitím fotoelektrického jevu na velkoplošných polovodičových fotodiodách. Jednotlivé diody se nazývají fotovoltaické články a jsou obvykle spojovány do větších celků – fotovoltaických panelů.

A jak se daří fotovoltaickým panelům rok po instalaci? Jak se ukázalo, projekt se stal nad očekávání úspěšný nejen pro společnost, ale především pro životní prostředí.

Společnost LAPP AUSTRIA byla schopna vyrobit 119,816 kWh elektřiny (červenec 2018 – červenec 2019). Pokud systém vyrobil více, než bylo zapotřebí, LAPP AUSTRIA dodala přebytečnou elektřinu do veřejné elektrické sítě místního poskytovatele elektřiny, společnosti Linz AG. 119,816 kWh vyrobené elektřiny vede k úspoře 28,808,5 kilogramům CO2.
167,329 kWh elektřiny potřebné pro provoz LAPP AUSTRIA (což odpovídá stupni autonomie 37,8%) bylo vyrobeno samostatně. Nakoupené množství elektřiny navíc kleslo o 70,550 kWh.

Díky další optimalizaci, jako je například instalace osvětlení LED do skladu, jsme přesvědčeni, že v budoucnu můžeme ještě významněji přispět ke snížení škodlivého CO2 skleníkových plynů.

Kabely, konektory a příslušenství pro fotovoltaiku

Ve spolupráci s uživateli, TÜV (Německou asociací pro technickou kontrolu, German Association for Technical Inspection) a americkou schvalovací organizací UL byla provedena řada testů našich kabelů ÖLFLEX® SOLAR, kabelových průchodek SKINTOP® a konektorů EPIC® SOLAR, aby bylo možno zaručit plnění těch nejnáročnějších standardů.

ÖLFLEX® Připojovací a ovládací kabely, speciální aplikace

H1Z2Z2-K
ÖLFLEX® SOLAR XLWP
ÖLFLEX® SOLAR XLS-R
ÖLFLEX® SOLAR XLR-E T
ÖLFLEX® SOLAR XLS-R T

EPIC® průmyslové konektory

EPIC® SOLAR 4Plus M
EPIC® SOLAR 4Plus F
EPIC® SOLAR 4 M
EPIC® SOLAR 4 F
EPIC® SOLAR 4 Splitter
EPIC® SOLAR TOOL CSC
EPIC® SOLAR TOOL

SKINTOP® kabelové vývodky

SKINTOP® SOLAR
SKINTOP® SOLAR plus

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář