LAPP vyrábí nabíjecí kabely pro elektromobily a nabíječky pro Jaguar Land Rover

Datum 08.12.2020

LAPP vyvíjí a vyrábí nabíjecí kabely pro elektromobily již více než 10 let. Společně s jedním partnerem měl Siegbert Lapp, tehdejší technický ředitel a současný předseda dozorčí rady společnosti Lapp Holding AG, nápad prodávat vysoce kvalitní kabely pro automobilový průmysl. Za tímto účelem byl ve Stuttgartu zřízen moderní výrobní závod a byla sestavena rozsáhlá řada produktů pro nabíjení elektromobilů.

Podnik v průběhu let rostl, a když se v důsledku nového vývoje vysoce variabilního a globálně použitelného řešení nabíjení posunul do zcela nové dimenze, bylo rozhodnuto založit společnost Lapp Mobility GmbH. Dnes pracuje tým zkušených automobilových specialistů a dlouholetých specialistů LAPP na produktech a řešeních, která umožní jednoduché, flexibilní a digitální nabíjení.

Společnost LAPP již vyvinula nabíjecí produkty na míru pro BMW i3, Hyundai Kona a e-Caddy od společnosti Abt, stejně jako pro poskytovatele carsharingu Drive Now v Kodani. V současné době se vyrábí nabíjecí systém také pro Jaguar Land Rover. „Naše produkty dodáváme po celé Evropě,“ říká Frank Hubbert, „a letos jsme již obdrželi významné objednávky z důležitých trhů v oblasti e-mobility ze Švýcarska a Norska. Již nyní uvažujeme o dalším výrobním závodě ve východní Evropě. “

V současné době je v portfoliu například Wallbox Light. Jedná se o mobilní nabíjecí stanici, která v kombinaci s nástěnným držákem tvoří flexibilní nástěnný box. Lze jej instalovat jako pevnou nabíjecí stanici v garáži a v případě potřeby jednoduchým pohybem uložit jako mobilní nabíjecí stanici do zavazadlového prostoru. Tuto mobilní nabíjecí stanici se zásuvkou typu 2 a síťovou zástrčkou Schuko lze použít k nabíjení elektromobilu z jakékoli domácí zásuvky. Nabíjecí systém je řízen integrovaným ovládacím a ochranným přístrojem v ovládací skříni (IC-CPD). IC-CPD v nabíjecím systému LAPP splňuje normu IEC 62752 a má čtyři LED diody pro řízení nabíjení a indikaci poruch. „IC-CPD je mobilní nabíjecí stanice, díky níž je nabíjení v režimu 2 mnohem pohodlnější, protože se z nouzového nabíjecího kabelu stává plnohodnotný nabíjecí systém,“ vysvětluje Frank Hubbert. Při použití vhodné síťové zástrčky je možné také nabíjení 16 A a 32 A. To umožňuje výkony 11 kW a 22 kW, pokud je v garáži k dispozici vhodné třífázové připojení.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář