Slavný DeLoren z Návratu do budoucnosti se vrátí v elektrické verzi 

Datum 20.03.2022

Nový Delorean podle představ španělského designéra Angela Guerra. Foto: Angel Guerra

K jeho pohonu se už nebude používat benzín ani plutonium, pro který tento slavný vůz přestavěl Dr. Emmet pro své cestování v čase ve slavném filmu Návrat do budoucnosti. Zdá se, že se dřívější plány vzkřísit značku DeLoren, tentokrát v elektrické verzi, se mohou stát už letos skutečností. Společnost s oficiálními právy na jméno DeLorean totiž hodlá uvést na trh plně elektrický DeLorean DMC.

Původní společnost DeLorean Motor Company již neexistuje, i když stále existuje společnost DeLorean Motor Company, která není spojena s původním výrobcem vozu. Práva na jméno DeLorean získal bývalý britský inženýr Stephen Wynne již v roce 1995. “Nová” společnost DeLorean je považována za největší světový zdroj dílů a oprav vozů DeLorean.

Wynne začal již v roce 1997 připravovat plány na obnovení prodeje modelu DeLorean DMC v malých sériích, ačkoli jeho původní motor již nepřicházel v úvahu. V té době se předpokládalo, že by snad budoucí DeLorean DMC mohl být elektrifikovaný.

“SIGN UP TO THE FUTURE,” zní výzva pro návštěvníky webových stránek společnosti DeLorean. Výstižně to připomíná největší kulturní úspěch DeLoreanu v trilogii Návrat do budoucnosti.

Samotné oznámení se dočkalo velkého ohlasu a není těžké pochopit proč: zpráva o oživení DeLoreanu spojuje tyto elektromobily s ikonickým automobilovým designem, což jsou dvě věci, které jsou pro řadu automobilových nadšenců jako stvořené.

Absence dalších podrobností v oznámení je však trochu znepokojující. Oblast elektromobilů oplývá inovativními technologiemi a designem, ale také několika významnými zpožděními a zrušeními. Známá silueta modelu DMC-12 je sice sugestivní, ale dříve či později budou chtít potenciální kupci vidět skutečný vůz.

Radim Ptáček
zdroj: InsideEV

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář