Společnost Megger je přední světový výrobce měřící techniky již od pozdních let 19. století

Datum 08.07.2022

Tester na FVE DCM1500S

Při vývoji a následné výrobě je vždy kladen důraz na aktuálnost a spolehlivost měřící techniky. I proto se v poslední době společnost Megger zaměřila mimo jiné například na ucelení portfolia přístrojů pro revizi a údržbu fotovoltaických elektráren. V současné době Megger vyrábí celou řadu zajímavých novinek, o kterých vás budeme informovat v tomto článku. 

Klešťový měřič pro revizi fotovoltaických elektráren (FVE)

Klešťový tester DCM1500S (úvodní foto) je měřenými veličinami, svými rozsahy a měřícími vodiči s konektorem MC4 přizpůsobený pro měření na FVE. Například jeho rozsah 2 000 V DC a 1 500 V AC je v této kategorii přístrojů unikátní. Další měřené veličiny pak jsou: měření AC/DC proudu do 1500 A, mV rozsah pro měření AC/DC napětí, μA rozsah pro měření AC/DC proudu, frekvence, odporu, spojitosti, diod a kapacity. Bezplatná aplikace MeggerLink a vestavěné Bluetooth® umožňuje sledovat průběhy měřených hodnot na mobilním zařízení, které lze využít i jako datalogger.

Měřič slunečního svitu pro ověření výkonu FVE

Měřič PVM210 je ideálním doplňkem, pokud si chcete ověřit výkon instalované FVE. Jednoduše změří aktuální sluneční svit k době technické kontroly. Přepočtem na předpokládaný výkon instalované FVE a změřením aktuálních hodnot například klešťovým testerem DCM1500S, lze pak snadno odhalit chyby v samotné instalaci.       

Detekce horkých míst termokamerou 

Jedním z důvodů, proč FVE nemá deklarovaný výkon, je vadný článek fotovoltaického panelu. Takové místo je výrazně teplejší a snadno detekovatelné termokamerou. Termovizní kamera TC3231 je užitečná pro identifikaci právě takových hot-spotů nebo vadných elektrických připojení. Protože navíc dokáže kombinovat foto a termální snímek s volitelnou průhledností, je konkrétní určení takového hot-spotu velice usnadněné. 

Klešťový wattmetr pro základní výkonovou analýzu 

Další novinkou je klešťový wattmetr DPM1000. Ten svými parametry nahrazuje hned několik měřících přístrojů. V jednom klešťovém testeru je k dispozici například universální voltmetr (~ 1000 V AC/DC), ampérmetr (~ 1000 A AC/DC) a analyzátor sítě (činný výkon, účiník, harmonické, THD). Je tak ideálním nástrojem pro získání informací o znečištění elektrické sítě nebo rozložení zatížení na jednotlivých fázích. Pro větší bezpečnost v místech se zhoršenou viditelností má osvětlené čelisti a stejně jako tester DCM1500S umožňuje zaznamenávat průběhy a hodnoty do mobilního zařízení pomocí mobilní aplikace MeggerLink.      

Pro více informací o námi vyráběné měřící technice navštivte stránky www.megger.cz.

Na našem YouTube kanále Megger CZ s.r.o., naleznete celou řadu video návodů a video ukázek z konkrétních měření v terénu. 

Pro osobní konzultaci je vám k dispozici pracovní tým firmy Megger, který můžete kontaktovat na e-mailové adrese megger.cz@megger.com.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář