BMW představuje motocyklové chytré brýle ConnectedRide

Datum 15.07.2023

Chytré brýle BMW Motorrad ConnectedRide lze snadno přes Bluetooth připojit k chytrému telefonu. Foto: BMW Motorrad

Společnost BMW Motorrad předvedla minulý víkend na BMW Motorrad Days v Berlíně brýle, které nazývá ConnectedRide Smartglasses a jejichž brzké uvedení na trh se chystá za cenu 690 EUR. Chytré brýle se připojí k vašemu chytrému telefonu přes Bluetooth a aplikaci a budou zobrazovat informace na přímo na brýlích pomocí technologie head-up displeje.

Spousta informací jsou pro motorkáře skutečně užitečné, zejména GPS navigace, aktuální rychlost a aktuální převažující rychlostní omezení, ať už jste kdekoli. Jednou z nevýhod těchto chytrých brýlí je, že baterie vydrží pouze deset hodin, takže pokud plánujete dlouhý den v sedle, budete muset mít na motorce uzamykatelnou schránku s nabíjecím USB portem. To by mělo umožnit dostatečné nabití během 15 minut.

Brýle se dodávají v jedné barvě (antracitové), ale každý pár je dodáván se dvěma sadami skel (1x tónovaná skla a 1x 85% průhledná skla), jsou k dispozici ve dvou různých velikostech (M + L) a lze je vybavit různými nosními polštářky. Jsou také navrženy tak, jak byste od průchozí společnosti očekávali, aby se hodily k široké škále přileb.

Projekci lze umístit a nastavení zvolit před jízdou pomocí aplikace v chytrém telefonu, a pokud jezdíte na jednom z posledních modelů BMW, můžete to udělat i za jízdy pomocí multifunkčního ovladače na řídítkách motocyklu. Pro lidi, kteří nosí brýle, je k dispozici adaptér RX (+/- 4,5 dioptrie). Ten lze objednat online přímo u poskytovatele.

Petr Svoboda
zdroj: BMW Motorrad

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář