Velká firma z jižní Moravy vyrábějící plošné spoje bude na výstavě Volty.cz

Datum 13.09.2023

Optická kontrola povrchu DPS. Foto: Gatema PCB

Boskovická společnost Gatema PCB působí v oblasti výroby prototypových desek plošných spojů (DPS). V posledních letech se Gatema PCB stala jedním z předních evropských výrobců DPS a před nedávnem udělala dojem tím, že jako česká firma uskutečnila akvizici známého německého high-tech výrobce DPS, Kubatronik.

Společnost Gatema PCB také vyniká ve svém přístupu ke komunikaci se zákazníky. Díky oddělení technické přípravy výroby a vývojovému centru může rychle reagovat na specifické požadavky zákazníků. Disponuje webovým konfigurátorem, který umožňuje zákazníkům zadat část objednávek prakticky napřímo do výroby jen se supervizí Gatemy. Pro každý projekt je poskytována individuální péče a spolupráce, aby byly dosaženy optimální výsledky.

Výrobní závod Gatemy v Boskovicích používá nejmodernější technologie pro výrobu plošných spojů. Foto: Gatema PCB

Obor výroby plošných desek se již několik let zaměřuje na miniaturizaci. Gatema PCB však dokazuje, že se nejedná pouze o zmenšování, ale také o zvýšení výkonnosti. Tlak na tenčí spoje, větší hustotu, menší via otvory a hustější kontakty u BGA pouzder je nyní doprovázen požadavky na vyšší funkčnost i mechanickou odolnost DPS. Proto Gatema PCB rozšířila své výrobní portfolio vícevrstvých, HDI, hybridních, vysokofrekvenčních, nebo speciálních desek plošných spojů na míru o flexibilní plošné spoje, které lze ohýbat a tvarovat dle potřeb zákazníka. Tato flexibilní technologie nalézá uplatnění v různých odvětvích, včetně zdravotnictví, vojenství, automobilového průmyslu a dalších, kde se vyžaduje výroba unikátního řešení pro elektroniku.

Gatema PCB se také pyšní tím, že vyrábí DPS pro více než 800 společností v patnácti evropských zemích. V reakci na poptávku po krátkých dodacích termínech v období, kdy se mnoho firem obracelo na výrobu v Asii, společnost investovala do vývojového centra. To umožnilo napojit výrobu jednostranných IMS desek plošných spojů s hliníkovou základnou a POOL servis, který umožňuje kombinovat různé zakázky. 

Společnost Gatema PCB si zaslouží pozornost díky svému význačnému postavení na trhu a schopnosti reagovat na rostoucí nároky v oblasti výroby plošných desek. Jejich ochota pracovat s klienty, vysoká kvalita produktů a efektivita dodání je dělá významným partnerem pro zákazníky po celé Evropě.

Společnost rychle reaguje na rostoucí nároky v oblasti výroby plošných desek. Foto: Gatema PCB

Výstava Volty.cz má pro letošní rok skvělou zprávu pro všechny návštěvníky – společnost Gatema PCB se připojila k účastníkům této prestižní události. Je to vzrušující zpráva, která vyvolává očekávání všech, kteří se zajímají o elektroniku a výrobu DPS.

Pro návštěvníky výstavy je přítomnost Gatemy PCB jedinečnou příležitostí získat nejnovější informace o elektronickém průmyslu, podívat se na nejmodernější technologie a projednat možnosti spolupráce. Těšte se na otevřenou komunikaci, sdílení znalostí a hlubší porozumění oboru elektroniky.

Michaela Krňáková

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář