Senzory nejvyšší kvality STEINEL

Datum 21.11.2023

Snímače pohybu a přítomnosti MD-8/PD-8 a MD-24/PD-24 jsou schváleny NEMCO a testovány SensNorm. Foto: Steinel

Nové senzory pohybu a přítomnosti ze série ECO PLUS od společnosti STEINEL splňují standardy požadavků elektrikářů a stanovují nová kritéria každodenní funkčnosti. Jejich funkce se zaměřují na často používané aplikace, ať už v kanceláři, zasedacích místnostech, na chodbách nebo velkých prostorách. S dosahem 8 nebo 24 m jsou mimořádně všestranné. Senzory pohybu a přítomnosti MD-8/PD-8 a MD-24/PD-24 s 360° snímáním nabízejí funkce v nejvyšší kvalitě STEINEL. Senzory v atraktivním designu se instalují snadno a rychle díky modulární konstrukci a magnetickému mechanismu. Konfigurují a ovládají se pomocí dálkového ovladače Smart Remote ve spojení s aplikací, servisním dálkovým ovladačem nebo potenciometry. Vaše inteligentní spínání svítidel šetří energii, peníze a chrání životní prostředí.

Vysoký výkon

Senzory jsou vybaveny 360° optikou. Pro automatické spínání světla detekují pohyb v průměru max. 8 nebo 24 m. Zóna detekce přítomnosti má průměr 6 nebo 7,5 m. Funkce detekce přítomnosti vypíná svítidla na základě nastaveného jasu i při detekci přítomnosti.

Pohybový/přítomnostní senzor MD-24 / PD-24 Zápustná montáž. Foto: Steinel

Senzory mají spínací zátěž 2000W nebo 500W LED. Je dokonce možné měřit intenzitu osvětlení, takže existující jas lze zahrnout do řízení osvětlení. Ve variantě COM1 jsou doplňkovými funkcemi čtyřhodinový trvalý režim ON/OFF a plně/poloautomatický režim. Pro rozšíření dosahu je možné paralelní zapojení senzorů.

Rychlá instalace

Optická a zátěžová část snímačů MD/PD mají modulární strukturu. Po instalaci zátěžové části se optika snímače jednoduše připevní pomocí magnetického spoje. Senzory lze instalovat do až výšky 4 m.

Pohybový senzor PD-24 – Vestavná montáž v černém provedení s bílou instalační částí. Foto: Steinel

Rozhraní

Zatímco pohybové senzory MD jsou vybaveny rozhraním COM1, přítomnostní senzory PD jsou navíc k dispozici s rozhraním KNX či DALI-2 IPD. To umožňuje jejich jednoduchou integraci do inteligentního řízení osvětlení.

Pohybový/přítomnostní sensor MD-8/PD-8 – Zápustná montáž. Foto: Steinel

Jednoduchá obsluha

Ve verzi COM1 lze všechna nastavení senzoru konfigurovat ze země, pomocí ovladače Smart Remote a stejnojmenné aplikace, případně přímo na senzoru prostřednictvím potenciometrů. Ve verzi KNX se vše konfiguruje prostřednictvím Bus/ETS a Smart Remote. Verze DALI-2 IPD se konfiguruje přes sběrnici DALI.

Pohybový/přítomnostní sensor MD-24 / PD-24 – Vestavná montáž. Foto: Steinel

3 designy pro větší flexibilitu

Ať se jedná o verzi pod omítku, povrchovou montáž nebo zapuštěnou verzi – nové detektory pohybu a přítomnosti jsou k dispozici ve všech třech provedeních pro jakékoli místo instalace. Kromě bílé barvy jsou detektory k dispozici také v černé. Díky tomu jsou senzory univerzální a flexibilní. Krytky pro omezení detekční zóny jsou dodávány v adekvátní barvě.

Petr Kučera

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář