GM1 – řízení až pro 32 servomotorů

Datum 29.12.2023

Foto: Panasonic

Panasonic Industry představuje řídicí jednotku GM1 pro řízení pohybu se spoustou inovací. Tento systém je ideální pro využití v automobilovém průmyslu, kde je klíčová přesnost, rychlost a flexibilita. GM1 kombinuje funkce programovatelného logického automatu (PLC) a pohybového kontroléru v jednom kompaktním zařízení, což usnadňuje integraci a optimalizuje prostor v kontrolních panelech.

S vysokorychlostními komunikačními schopnostmi a podporou pro až 32 os, je GM1 ideální pro složité aplikace, jako je montáž, testování a balení v automobilovém výrobním procesu. Tato řídicí jednotka umožňuje vysoce přesné řízení pohybu a je vybavena moderními funkcemi pro integraci do prostředí Industry 4.0.

Dále nabízí rychlou odezvu 0,5 ms, dva ethernetové porty, slot pro SD kartu, vysokorychlostní čítače a PWM výstupy. Díky vývojovému prostředí založenému na Codesys IEC 61131-3, umožňuje snadné nastavení a programování. Je ideální pro lisování, formování, tisk a balení, a je plně kompatibilní s Panasonic automatizačním portfoliem (PLC, HMI, senzory, laserové popisovače atd.), což zvyšuje flexibilitu a integraci v rámci automatizovaných systémů.

Ať už jste ve výrobě, logistice nebo v jiném průmyslovém sektoru, Panasonic Industry poskytuje spolehlivé a kvalitní produkty a řešení, od senzorů až po pokročilé řídící systémy, které jsou klíčové pro různé aplikace napříč celým průmyslovým spektrem.

Zde se dozvíte více o Panasonic Industry GM1 a krátké úvodní video nového pohybového ovladače je k dispozici zde.

Luděk Barták

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář