Kamery pro videokonference, vzdělávání a zdravotnictví

Datum 05.01.2024

Foto: Aspen PR

Společnost Avonic, holandský výrobce speciálních kamer, vyvíjí své výrobky tak, aby se dokázaly přizpůsobit různým technologiím. Jejich předností je kompatibilita s mnoha konferenčními systémy a softwary. Jsou určeny pro dočasné nebo pevné instalace, nabízí využití v různých aplikacích vč. živých přenosů – prioritně pro videokonference, ale také v oblasti vzdělávání či zdravotnictví. 

„Kamery Avonic jsou automaticky rozpoznány na stránce nastavení, díky čemuž je může technická obsluha velmi rychle a snadno nakonfigurovat. Mají také vynikající předpoklady pro bezproblémové integrace s konferenčními systémy. Mají souběžné výstupy přes IP, HD-SDI a HDMI rozhraní, rozlišení obrazu až do 1080P60 a jejich výkon je perfektní i v náročných světelných podmínkách,“ říká Michal Černý, zástupce Avonic pro ČR a dodává: „Nabízejí tak vysokou spolehlivost během konferencí, kde si pořadatel nemůže dovolit žádné výpadky ani nízkou kvalitu přenosu. Konference totiž sledují buď důležití zákazníci či odborníci, uživatelé za jejich sledování také často platí nemalé peníze.“

Aktuální meeting roomy by měly být vybavené kvalitní komunikační technikou a technologiemi pro snadnou spolupráci. Navíc také poskytovat natolik zajímavé prostředí, aby ho sami zaměstnanci chtěli aktivně využívat pro svá interní i externí jednání. Šetření na nepravém místě dokáže znehodnotit často statisícové investice do IT vybavení jedním detailem. Pokud totiž pořídí kamerku za pár stovek, pak vybavení videokonferenční a zasedací místnosti degradují na absolutní základ, který jim v konečném důsledku škodí. Podobné je to v případě, že je místnost vybavena špičkovým komunikačním systémem, ale zvuk se v ní odráží a tříští.

Foto: Aspen PR

Avonic cílí i na vzdělávání. Vedle konferencí, také na webináře či univerzity. Studenti jsou dnes zvyklí „konzumovat“ obsah studijních programů tzv. na vyžádání. Zvyšující se dostupnost online výuky jim umožňuje například sledovat zmeškané přednášky a účinněji se připravovat na zkoušky. Roste také podíl interaktivity a účasti „na dálku“. Prostřednictvím videokonferencí se dnes také běžně připojují k přednáškám nejrůznější specializovaní odborníci. 

Pro univerzity tak společnost Avonic připravila spolehlivé řešení způsobilé pro budoucí formy vzdělávání – takové, které by bylo schopné pracovat s vysokou kvalitou obrazu, a zároveň by umožnilo integraci se stávajícími řídícími systémy ostatních pracovišť univerzity. Řešení je tak všestranně použitelné, podporuje mimořádně vysokou kvalitu obrazu a je snadno ovladatelné. Nový systém umí odbavit záznam přednášek, videokonference i živé přenosy.

Vedle využití při videokomunikaci si kamery Avonic našly cestu také do oblasti medicíny. Jsou používány na operačním sále, kde pomáhají při operacích, živých přenosech a konzultacích. Využití slibují také v dynamicky se rozvíjejícím oboru telemedicíny.

„V sektoru zdravotnictví je nanejvýš důležité, aby kamery fungovaly bez rušení jiných lékařských elektrických zařízení. Lékařská certifikace pak Avonicu otevírá nové příležitosti pro aplikace v oblasti zdravotnictví a zdravotní péče včetně telemedicíny,“ říká Andrej Hronec, ředitel společnosti Audiopro.

Petr Jarkovský

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář