Rozšíření modelové nabídky populárních termokamer HIKMICRO

Datum 15.06.2023

Termokamery značky HIKMICRO si u svých zákazníků získaly pověst kvalitních přístrojů s bezkonkurenčním poměrem ceny a výkonu. Výrobce, který se zajímá o potřeby svých zákazníků a snaží se jim vyjít vstříc, připravil pro rok 2023 celou řadu zajímavých novinek ve všech kategoriích kamer.

Pro pořádek uveďme, že na poli termálního měření není tento výrobce žádným nováčkem. Značka HIKMICRO vzešla ze společnosti HIKVISION, světového lídra na poli stacionárních termokamer pro ostrahu objektů, termálních dalekohledů, optik pro zbraně a komplexních screeningových řešení pro odhalení osob se zvýšenou tělesnou teplotou. Jako jeden z mála výrobců si společnost vyvíjí a vyrábí i samotné čipy vysoké kvality, na které poskytuje desetiletou záruku. Ruku v ruce s kvalitními čipy jde i vysoká úroveň zpracování a odolné materiály. 

Termální čip je samozřejmě základem každé kamery. Přechod na novou technologii výroby (12 µm místo 17 µm) přináší i nový standard rozlišení. I u nižších modelových řad se místo dosud běžného rozlišení 160×120 setkáte s rozlišením 192×144, které je u značky HIKMICRO novým základem. A to je pouze základní rozlišení, ty oblíbenější modely „střední“ třídy nabízejí 256×192 pixelů, často s možností vylepšení funkcí SuperIR na dvojnásobek v každém směru! Reálně tedy 4x více bodů. Všechny čipy pak nabízejí plynulejší obraz díky 25Hz technologii a vysokou citlivost 40 mK a vyšší.

Co je tedy pro rok 2023 nového? Začněme střední třídou. 

Řada M: nové modely M11, M11W, M20, M20W
Cenová hladina: 25 000 – 57 000 Kč bez DPH

Modely série M jsou typickými zástupci střední třídy. Jsou vhodné pro mechanická měření, měření na běžně velkých budovách nebo detailní měření na elektrických rozváděčích. Modely M11, M20 a M30 jsou vybaveny manuálním ostřením, což je v této cenové kategorii nadstandardní a díky tomu umožní uživateli zaostřit na malé součástky v rozváděči nebo desky plošných spojů. Modely M11W a M20W se hodí pro přehledová měření, protože mají extra široký objektiv (W z anglického wide). Není tak problémem pořízení přehledového snímku i v těsnějších prostorech. Všechny modely jsou samozřejmě vybaveny objektivem pro viditelné spektrum, dotykovou obrazovkou nebo živým přenosem obrazu pomocí Wifi či USB. V softwaru lze aktivovat funkci SuperIR u všech modelů. Díky výměnným akumulátorům je můžete používat je nepřetržitě. 


Obr. 1 – Modelová řada M. Foto: GHV Trading

Řada Eco: nové modely Eco, Eco-V, PocketE
Cenová hladina: 5 000 – 7 000 Kč bez DPH

Zcela novou řadou jsou modely řady Eco. V tomto případě jde o zkratku slova Economy
a tudíž o nejzákladnější řadu kamer. Tyto modely mají za cíl konkurovat zejména klasickým jednoduchým bezkontaktním teploměrům. Proč tedy nemít za cenu lepšího teploměru raději plnohodnotnou kameru? Použité čipy mají rozlišení 96×96, ale kamery samotné jsou vybavené velmi podobně jako jejich dražší sourozenci a konstrukčně z nich vycházejí.

I u těchto základních modelů je ve výbavě softwarové zvýšení rozlišení na 240×240. Verze Eco-V a PocketE mají dokonce i viditelné spektrum. I zde jde snímky ukládat a analyzovat v softwaru. To žádný běžný teploměr nenabízí!

Obr. 2 – Modelová řada ECO 

Řada Mini2: nové modely Mini2, Mini2Plus
Cenová hladina: 6 000 – 7 000 Kč bez DPH 

Modely určené pro mobilní telefony a tablety si našly místo u uživatelů, kteří využívají kameru pouze občas, nebo chtějí malé kompaktní zařízení do kapsy. I zde došlo ke zvýšení rozlišení a oba nové modely jsou vybaveny čipem 256×192. Oproti svým předchůdcům nabízejí možnost záznamu plně radiometrického snímku a zprávu o měření lze vytvářet přímo v mobilním zařízení. Model Mini2 má standardní pevné ostření, ale model Mini2Plus je vybaven manuálním ostřením, což je u těchto zařízení vzácné. Díky prodlužovacím kabelům (v balení) se lze podívat na místa, která jsou pro běžné kamery nedostupná. To vše ve velikosti krabičky od sirek a v odolném transportním skořepinovém pouzdře. 

Obr. 3 – Modelová řada MINI2 

Nabídka termokamer značky HIKMICRO je nyní daleko širší a vybrat si tak mohou technici hledající ekonomické řešení z řady Eco nebo Mini, běžné provozní kamery řad B nebo Pocket, výkonnější univerzální řadu M nebo špičkové kamery nabité funkcemi řad G a SP. Vždy však dostanou špičkovou kvalitu s vynikajícím poměrem ceny a výkonu. 

Kompletní nabídku kamer, kontakt na naše techniky a další informace najdete na našem novém webu zde. Rádi Vám poradíme nebo pomůžeme s výběrem (nejen) kamer Hikmicro. 

Ing. Jan Kančo
GHV Trading 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář