Bývalí inženýři ze SpaceX se pochlubili Arc Sportem, elektrickou lodí o výkonu 570 koní a baterii 226 kWh

Datum 05.05.2024

Foto: Arc Boats

Bývalí inženýři ze SpaceX vypustili na vodu svou nejnovější sportovní loď Arc Sport, která kombinuje špičkové letecké a kosmické inženýrství s technologií elektrických vozidel. Tento inženýrský zázrak se může pochlubit obrovskou kapacitou baterie 226 kWh a robustním motorem o výkonu 570 koní (425 kW), který poskytuje více než dvojnásobný točivý moment oproti svým protějškům poháněným benzínovým motorem.

Arc Sport je vybaven nejmodernějšími funkcemi. Jeho automaticky zatahovaná pevná střecha nabízí stabilitu a pohodlí i v náročných povětrnostních podmínkách. Zábava se zajišťuje prostřednictvím velkého dotykového displeje a prémiových reproduktorů JL Audio, zatímco příďový a záďový tahový motor usnadňují kotvicí manévry.

Díky elektrickému pohonu poskytuje Arc Sport vynikající výkon s tichým pohonným systémem a bezproblémové ovládání. Také údržba je díky menšímu počtu pohyblivých dílů a absenci benzínu snadnější, zatímco noční nabíjení eliminuje potíže s doplňováním paliva.

Arc Sport nabízí bezkonkurenční rychlost, inteligenci, spolehlivost a s cenou začínající na 258 000 dolarech také cenovou dostupnost. Kromě působivého výkonu a technologické vyspělosti je Arc Sport mistrem udržitelnosti v lodním průmyslu. S rostoucími obavami ze změny klimatu nabízí přechod na elektrický pohon ekologičtější alternativu k tradičním lodím poháněným klasickými pohonnými hmotami.

Lodě se spalovacím pohonem mají obecně velký dopad na vypouštění CO2 do ovzduší. Týká se to především těch obrovských zaoceánských lodí, o kterých jsme psali už dříve.

Petr Dvořák
zdroj: Arc

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář