Elon Musk restartuje výrobu elektromobilů Tesla – navzdory zákazu

Datum 12.05.2020

Elon Musk

Šéf automobilky Tesla Elon Musk včera uvedl, že znovu rozjíždí výrobu ve své továrně ve Fremontu navzdory zákazu vydané okrskem Alameda. Muskův krok následuje po jeho prohlášení na Twitteru, kde okrsku Alameda hrozí soudní žalobou. Úředníci okrsku, kde se nachází také město Fremont a včetně policejního oddělení Fremontu, které mají v této věci pravomoc, pokračují v jednání s Teslou.

Tesla podala v sobotu žalobu proti okrsku Alameda, kde žádala o soudní úlevu, snahu zneplatnit příkazy, které by zabránily opětovnému otevření automobilky. Večer téhož dne Tesla vydala 37stránkový dokument, ve kterém nastiňuje kroky, jak má v úmyslu znovu zahájit výrobu a zároveň zajistit bezpečnost zaměstnanců a zabránit možnému šíření COVID-19.

Společnost Tesla plánovala minulý pátek v rámci svého plánu opětovného otevření povolat zpět asi 30 % svých zaměstnanců po tom, co guvernér Kalifornie Gavin Newsom vydal nový postup, který by výrobcům umožnil obnovit provoz. Pokyny guvernéra však obsahovaly varování, že místní samosprávy by si ve své kompetenci mohly ponechat přísnější pravidla. Okrsek Alameda, kde automobilka sídlí, spolu s několika dalšími okrsky a městy v oblasti Bay Area minulý týden prodloužily karanténní opatření až do konce května.

Včera guvernér Newsom Teslu podpořil s tím, že věří, že problém mezi okrskem Alameda a společností bude vyřešen během několika dnů. Musk na svůj Twitter napsal, že to, zda společnost ve Fremontu udrží nějakou výrobu, závisí na tom, jak se bude s Teslou v budoucnu zacházet.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář