Kabelové vodicí kladky: snadné odvíjení kabelů v problematických místech

Datum 26.05.2022

Foto: EST

Při práci s kabely, zejména při tažení nebo protahování, potřebujeme zajistit ochranu nejen samotného kabelu před poškozením, ale také okolí, v němž s kabely pracujeme. Navíc je mnohdy složité pracovat s těžkými kabely, které svojí vahou prakticky znemožňují snadnou a bezpečnou manipulaci. Řešení obou problémů přináší rakouský specialista na protahování, odvíjení a tažení kabelů, firma RUNPOTEC.

Na místech, kde je potřeba šetrně a s co nejmenším mechanickým odporem protáhnout kabel odvedou skvělou práci kabelové vodicí kladky. Odvíjecí válečky osazeny kvalitními kuličkovými ložisky mají robustní, ale lehkou konstrukci z hliníku. Jsou vsazeny do pevného, práškově lakovaného ocelového rámu s ergonomickou rukojetí. Všechny tyto vlastnosti zaručují nosnost až 1500 kg a také dlouhou životnost a prakticky nulovou údržbu.

Kabelové vodicí kladky nabízíme v několika variantách, a to podle způsobu použití. Univerzální použití pro tažení kabelů v šachtách, kabelových trasách, kolem sloupů či na rozích nabízí 3násobný řetězec (obj. č. 10166). Výhodou je možnost snadného přizpůsobení dané situaci (kladky v rovině, natočené o 60°, 90°, 120° a 180°) a rozšíření o další kladky nebo prvky a jeho. Kabelová vodicí kladka 90° (obj. č. 10153) je vhodná pro protahování kabelů v rozích nebo na hranách. Potřebujete-li protahovat kabel v šachtách, nabízíme kabelovou vodicí kladku pro šachty (obj. č. 10157) nebo pro vnitřní hranu šachty (obj. č. 10156).

Všechny kabelové vodicí kladky lze upevnit přes montážní otvor pomocí popruhu nebo šroubů. Způsob použití a upevnění můžete shlédnout v krátkém videu níže.

Jak ještě snadněji protahovat těžké kabely?

Je práce s těžkými kabely vaším denním chlebem? Nemáte dostatek pracovní síly pro tažení kabelu? Protahujete těžké kabely na delší vzdálenosti? Pokud jste odpověděli alespoň jednou ano, vyřeší váš problém extra silný naviják pro tažení kabelů RUNPOTEC CW 800 E (obj. č. 10148).

Vyvine tažnou sílu až 10 osob: při rychlosti navíjení 4 m/min. vyvine sílu až 800 kg a při rychlosti 8 m/min. až 400 kg. Spolu s kabelovými vodicími kladkami, tažnými lany z polyesteru a širokým sortimentem protahovacích punčošek vám RUNPOTEC CW 800 E zajistí ucelené řešení pro snadnou a pohodlnou práci s těžkými kabely.

Další informace na e-shopu

Bližší informace o produktech RUNPOTEC najdete na našich stránkách www.runpotec.cz, případně navštivte náš e-shop www.est-shop.cz.

Obraťte se na nás s důvěrou

Potřebujete podrobnější informace o našem sortimentu? Potřebujete cenovou nabídku nebo technický dotaz? Obraťte se na nás s důvěrou: telefonicky 266 090 711 nebo e-mailem na obchod@est-praha.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář